Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.839
% 1.30
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.839
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Gary Gensler Kripto Hakkında Konuştu!

Gary Gensler Kripto Hakkında Konuştu! SEC Başkanı Gary Gensler’in bugünkü Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler duruşmasına ilişkin ifadesi yayınlandı:

Kripto varlık menkul kıymet piyasalarında, yatırımcıların ve ihraççıların menkul kıymet yasalarımızın korumasına daha az hak ettiğini gösteren hiçbir şey yok. Kongre 1933 veya 1934’te menkul kıymetler yasalarının yalnızca hisse senetleri ve tahvillere uygulandığını söyleyebilirdi.

Ancak Kongre, menkul kıymet tanımına “yatırım sözleşmesi” terimi de dahil olmak üzere 30’dan fazla maddeden oluşan uzun bir liste ekledi.  Daha önce de söylediğim gibi, herhangi bir tokena önyargıyla yaklaşmaksızın, kripto tokenların büyük çoğunluğu muhtemelen yatırım sözleşmesi testini karşılamaktadır. Çoğu kripto tokenin menkul kıymetler yasalarına tabi olduğu göz önüne alındığında, çoğu kripto aracının da menkul kıymetler yasalarına uyması gerektiği ortaya çıkıyor.

27 Bkz. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, SEC, Kayıtlı Yatırım Danışmanları için Gelişmiş Koruma Kuralı Öneriyor. 28 Bkz. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC, Yatırımcılara Broker-Bayiler ve Yatırım Danışmanlarının Tahmine Dayalı Veri Analitiğinin Kullanımıyla İlişkili Çıkar Çatışmalarından Kaynaklanan Riskleri Ele Almak İçin Yeni Gereksinimler Öneriyor.

Bu yasalar onlarca yıldır kitaplarda yer alıyor. 1934 tarihli Menkul Kıymetler Borsası Kanunu’nun 5, 15(a) ve 17A(b) bölümleri, menkul kıymet borsası, komisyoncu ve aracı olarak hareket eden aracıların ve takas acentelerinin menkul kıymetler kanunlarına tabi olmasını ve bir menkul kıymet borsası için kayıt yaptırması veya gereksinimleri karşılaması gerektirmektedir.

Dikkatinizi çekebilir: Binance Mitshubishi ile Anlaştı!

Amacımız Yatırımcıları Korumak!

Bu sektörün menkul kıymetler kanunlarına geniş kapsamlı uyumsuzluğu göz önüne alındığında, bu piyasalarda pek çok sorun görmemiz şaşırtıcı değil.  Bu hikayeyi daha önce de görmüştük.  Bu, 1920’lerde federal menkul kıymetler yasalarının yürürlüğe girmesinden önce yaşadıklarımızı hatırlatıyor. Bu nedenle, yanlış yapanları sorumlu tutmak ve yatırımcıların korunmasını teşvik etmek için bazıları çözüme kavuşturulmuş, bazıları ise dava aşamasında olan bir dizi icra davası başlattık.

Gary Gensler Will Lie to Congress Tomorrow": Ripple Legal Chief Slams SEC Chair Ahead of Hearing - Coinpedia Fintech News

SEC ayrıca kural koyma yoluyla kripto güvenlik pazarlarına da hitap etti.  Mevcut kuralların, “DeFi” sistemleri de dahil olmak üzere, kripto varlık menkul kıymetlerinin ticaretini yapan platformlara uygulanabilirliğini yineleyen bir yeniden açılış bülteni yayınladık.  Bu sürüm aynı zamanda yeni, önerilen değişim tanımına dahil edilecek sistemler için ek bilgiler de sağladı.

Mevcut yatırım danışmanı saklama kuralımız halihazırda kripto fonları ve menkul kıymetler için geçerli olsa da, bunu güncelleyen teklifimiz tüm kripto varlıklarını kapsayacak ve nitelikli saklamacıların sağladığı korumaları geliştirecektir. Bunlar, kripto piyasalarına dokunan önerdiğimiz kuralların sadece iki örneğidir. SEC’in çalışmalarını tartışmaktan mutluluk duysam da, aktif ve devam eden herhangi bir dava hakkında yorum yapmayacağım.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir