Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.136
% 1.73
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.136
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

SEC, İşte Bu Şirketlerin Spot ETF Başvurularını Erteledi!

sec bitcoin etf

SEC, ARK 21Shares başvuru sonucunu 10 Ocak 2024 tarihine, Global X Bitcoin Spot ETF başvuru sonucunu ise 10 Ocak 2024 tarihine kadar ertelediğini belirtti.


▪️ Ağustos ayında ARK CEO’su Cathie Wood, yaptığı açıklamada “SEC’in, bir Bitcoin ETF’sini onaylama kararı alırsa, muhtemelen aynı anda birden fazla ETF’yi onaylama eğiliminde olabileceğini düşünüyorum.” cümlelerini kullanmıştı.

▪️ SEC şu anda hiçbir başvuruyu onaylamadı, geçtiğimiz haftalarda da birçok Bitcoin ETF başvuruları reddedilmişti. Bunun yanısıra BlackRock, Fidelity, VanEck ve Invesco gibi önde gelen firmaların da dahil olduğu bir dizi spot Bitcoin ETF başvurusunu incelemesini sürdürüyor. ARK 21Shares Bitcoin ETF ise bu grupta öncü bir konumdaydı.

▪️ Öte yandan ise Grayscale Investments, SEC’e karşı açtığı spot Bitcoin ETF davasını kazanmıştı. Bu, SEC’in spot Bitcoin ETF teklifini yeniden gözden geçirmesi gerektiği anlamına geliyor, ancak onay verilmesini kesinleştirmez. Bu durumda, SEC’in kripto para dünyasına yönelik regülasyonları ve ETF onay süreçlerini daha yakından incelemesi beklenmektedir.

▪️ Grayscale Investments’ın SEC’e karşı kazandığı dava, regülasyonlar ve ETF onay süreçleri üzerinde daha fazla tartışma ve inceleme gerektirebilir. Bu nedenle, kripto para ve ETF konusunda gelecekte daha fazla gelişme ve değişiklik görmemiz muhtemeldir.

Haberlere Ulaşmak İçin Buraya Tıklayarak Bizleri Google News Üzerinden de Takip Edebilirsiniz.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir