Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.780
% 1.29
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.780
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Stars Arena Sonrası Avax Analizi, Avax Neden Yükseliyor?

Avax Grfaik Analizi, Avax Neden Yükseliyor?

Avalanche (AVAX) tarfında yaşanan yükseliş ne zaman bitecek, tekniki ve temel analizle dönüş noktalarıını belirlemek.

Avax tarafında güzel bir yükseliş yaşanıyor, ancak bu yükselişin ne zaman sona ereceği tahmin etmek zor. Amma biz bu yükselişin nedenlerini inceleye bilir ve yükselişin nereye kadar gide bileceyini ve tepki ala bileceyi noktaları önceden analizle belirleye biliriz.

Yükselişe Neden Olan Sebepler

Bu yükselişin nedenleri arasında teknik analize dayalı faktörler ve temel faktörler bulunuyor. Teknik analizde, 26 Eylül’deki düşen trendin kırılması ve bir düzeltme hareketinin başlaması, yatırımcıların ilgisini çekti ve alım fırsatlarına yol açtı.

Düşen trendin kırılması

Bunun yanı sıra, Avax destekli Stars Arena uygulamasının popülerliği de Avax’ın değerini artıran bir faktör olabilir. Bu uygulama, Avax`a olan ilgiyi artırmaya başladı, bunun yanı sıra işlemlerin Avax ile yapılması Avax’a olan talebi artırdı.

Stars Arena

AVAX grafiğinde 4 saatlik zaman diliminde önümüze 4 tane order block çıkmakta. Bu order blocklar, AVAX için önemli direnç noktaları ve olası tepki alabileceği bölgeleri gösterebilir.

AVAX bu bölgelerden tepki alırsa, tekrar düşen trende doğru bir düşüş hareketi gerçekleştirebilir. Ancak, hangi bantdan döneceyini tahmin etmek çok zor çünkü “Smart Money”`in pozisyonunu nerede dolduracağını bilmemiz mümkün değil.

Smart Money – Akıllı para, genellikle kurumsal yatırımcılar, piyasa uzmanları, merkez bankaları, fonlar veya finans profesyonelleri tarafından kontrol edilen sermayenin bir ifadesidir. Bu kişilerin ana işi para yönetimi olduğu için, yönettikleri paraya da ‘akıllı para’ adını veririz.

Önemli direnç noktaları

Bunun için, long-short oranlarına ve likidasyon oranlarının değişimine dikkat ederek dönüş yapa bileceyi noktaları tahmin etmeye çalışa biliriz.

long-short oranları

Avax`da long-short oranları
Avax`da long-short oranları

AVAX tarafında funding rate‘e baktığımızda, farklı borsalarda bu konuda farklılıklar olduğunu görüyoruz.

Büyük çoğunlukla funding fee pozitif durumda olsa da, bu fee’nin çok yüksek seviyelerde olmaması, garfik üzerinde sert hareketlerin olasılığı durumunu düşürüyor. Bu durumda, yükselişin biraz daha sürebileceğini öngörebiliriz.

AVAX tarafında funding rate

AVAX tarafında funding rate
AVAX tarafında funding rate

AVAX tarafında olası bir düşüş senaryosuna bakarsak, tepki alabileceğimiz bölgeleri inceleyebiliriz.

İlk olarak, önümüzde 9.93 dolar seviyesinde bir direnç bölgesi bulunuyor. Bu seviyenin kırılması durumunda, 9.23 dolar seviyesine doğru bir hareket görebiliriz. 9.23 dolar seviyesi önemli bir destek seviyesidir ve bu seviyenin kaybı, bizi order block seviyesine götürebilir.

Bu seviye, aynı zamanda düşen trendin direnç seviyesine denk gelen bir nokta olarak önemli bir destek noktasıdır. Dolayısıyla, bu seviyenin kırılması, AVAX tarafında düşen trendin devam etmesine neden olabilir.

Tepki alabileceğimiz bölgeler

Arkadaşlar, bu tarz analizler için Coin Mühendisi Analiz 💯 Telegram Kanalı’na katılabilirsiniz. Olası kazanç potansiyeli olan coinlerin analizlerini ve aynı zamanda grafik üzerinde analiz eğitiminden yararlanabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir