Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.010
% 1.79
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.010
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Stacks(STX) Nedir? Alım İçin Önemli Seviyeler Neler?

Stacks ağının kripto para birimi olan STX, yeni yılda yaklaşık yüzde 45‘lik yükseliş göstererek gözleri üstüne çekmeyi başardı. STX için önemli seviyeler neler? Yükseliş nereye kadar devam edebilir? İşte sizler için hazırladığımız STX analizi!

Stacks(STX) Nedir?

Stacks, merkezi olmayan uygulamalar ve akıllı sözleşmelerden oluşan, Bitcoin üzerinde kurulu açık kaynaklı bir blok zincir ağıdır. Eş zamanlı olarak çalışan Bitcoin ve Stacks ağları, Bitcoin blok zincirinde değişiklik yapmadan akıllı sözleşme ve merkeziyetsiz uygulamalar üzerinde değişiklik yapılabilmesini sağlar. Stacks, daha yavaş olan Bitcoin ana ağına ek bir seçenek olarak daha seri bir yürütme katmanı geliştirerek Bitcoin ağını genişletmeyi hedefler. Merkeziyetsiz uygulamalar herkese açık ve herkes tarafından geliştirilebilir durumdadır. Gerçekleşen her işlem en güvenli blok zincir olan Bitcoin ağı üzerinde kayıt alınır.

Kurucuları Muneeb Ali ve Ryan Shea olan New York merkezli proje, 2019 yılında isim değişikliğine giderek projenin ve yerel tokenin ismini Blockstack yerine Stacks olarak değiştirmiştir. Ayrıca Stacks, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu(SEC) onaylı ilk coin ünvanına sahiptir.

Stacks ve Bitcoin’in birlikte olan ilişkisine bakıldığında, Bitcoin’in pozitif hareketlerinin STX’i de pozitif etkilediğini söylemek mümkün. Ayrıca STX ağı geliştiricilerinin ekosistemdeki kullanıcılara açık olarak her hafta yaptığı toplantılar proje geliştiricilerinin kullanıcılara olan ilgisini de gösteriyor.

STX İçin Önemli Seviyeler Neler?

Yükseliş hareketine 2023 yılı itibariyle başlayan STX, geçtiğimiz yılı yaklaşık yüzde 740‘lık bir yükseliş ile kapatırken, geçtiğimiz Aralık ayında ise yaklaşık yüzde 155‘lik bir artış gösterdi.

STX Teknik Analiz

Fiyat, formasyonun direnç bölgesini hacimli kırarak, Bitcoin’in 3 Ocak 2024 tarihinde yaşadığı düşüş hareketi ile birlikte kırdığı bölgeyi test ederek hızlı bir tepki aldı. Günlükte sarı kutunun altında kapanışlar yapmadıkça fiyatın pozitif olduğunu söyleyebiliriz. Formasyonun hedefi 2$ seviyesini gösteriyor. Fakat fiyat 1.74$ seviyesini direnç yapmış duruyor. Fiyatın önce 1.74$ seviyesini kırmasıyla birlikte 2$ seviyesine bir ivme görebiliriz. Sarı bölgenin altında gelecek günlük kapanışlarda fiyatın 0.9$ seviyelerine varacak bir geri çekilme yaşaması muhtemel duruyor.

 

İlginizi çekebilir: dYdX, Kasım Ayındaki 9 Milyon Dolarlık Saldırıya İlişkin Rapor Yayınladı!

Bu tarz içeriklerden anında haberdar olmak için bizleri buraya tıklayarak Google News üzerinden takip edebilirsiniz!</strong</strong

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir