Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.822
% 2.42
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.822
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

dYdX, Kasım Ayındaki 9 Milyon Dolarlık Saldırıya İlişkin Rapor Yayınladı!

Merkezi olmayan borsa dYdX, Kasım ayında v3 platformunda gerçekleşen “hedefe yönelik saldırı“ya ilişkin bir ölüm sonrası raporu yayımladı. Bu saldırı sonucunda, platformun toplamının yaklaşık %40‘ını temsil eden 9 milyon dolarlık bir sigorta fonu kaybı yaşandı.

dYdX, ölüm sonrası raporunda, “Araştırma sonuçları saldırganın kimliğini ortaya çıkardı ve şu anda onlarla iletişim halindeyiz,” ifadesini kullandı. Platform, saldırganla ilgili hukuki seçenekleri değerlendirmektedir.

Platform, saldırganın YFI, yani DeFi protokolü Yearn Finance’in yerel token’ı, üzerinde 5 kat kaldıraçlı uzun pozisyonlar açtığını ve bunu 100′den fazla cüzdanda gerçekleştirdiğini belirtti. Farklı adresler kullanarak, saldırgan spot YFI token’ları satın aldı ve dYdX’e göre bu, YFI’nin fiyatını %215 artırdı.

Saldırgan, elde ettiği karları daha fazla YFI-USD pozisyonuna katlayarak, borsa tarafından belirtildiğine göre, bu pozisyonları yaklaşık 50 milyon dolarla sınırlandırdığı bir noktaya ulaştı. 17 Kasım‘da platform, YFI-USD piyasasının başlangıç marj gereksinimini artırdı ve temel pozisyonu ile artış pozisyonu büyüklüğünü azaltarak saldırgana sınırlama getirdi.

Ertesi gün, YFI’nin fiyatı saatte neredeyse %30 düştü ve saldırgan pozisyonlarını kapatamadı. Saldırganın varlıkları negatif bölgeye düştükçe, sigorta fonu otomatik olarak kayıplarını telafi etti, dYdX belirtti.

dYdX, Kasım ayındaki 9 Milyon$ saldırıya ilişkin raporu yayımladı.

Platform, YFI olayından bir hafta önce saldırganın aynı stratejiyi kullanarak SUSHI-USD‘yi hedef aldığını ve yaklaşık 5 milyon dolarlık kar çektiğini ancak dYdX’in başlangıç marj gereksinimini %100‘e çıkardığından dolayı saldırının v3 sigorta fonunu etkilemediğini ekledi.

Şirket, hiçbir müşteri fonunun saldırılardan etkilenmediğini açıkladı ve saldırganın YFI pazarını manipüle etmekten kar etmediğini öne sürdü.

Benzer stratejiler kullanarak daha fazla düzenlenmiş saldırıyı önlemek için dYdX, daha iyi açık faiz izleme ve uyarı için v3 ticaret platformunu güncellediğini söyledi.

Borsa, yükseltilmiş v4 zincirinin bu olaya benzer riskleri önlemek için zaten tasarlandığını ekledi. Yükseltme zincirinin, anormal fiyat hareketleri durumunda ilk marj fraksiyonunu otomatik olarak ayarlayan yeni bir yazılım özelliği ile birlikte geldiğini söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir