Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.922
% 2.37
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.922
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Spot Bitcoin ETF Onayı Öncesi SEC ve Borsalar Toplandı!

Gary Gensler Bitcoin ETF sec

SEC`in büyük borsalarla yaptığı toplantılar, spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) için umutları yükseltiyor.

Bir grup borsa ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında düzenlenen toplantılar, uzun süredir beklenen spot bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) onayının yakın olabileceği konusunda umutları artırıyor.

FOX Business‘ın kaynaklarına göre, SEC’in Ticaret ve Piyasalar Bölümü’nden avukatlar, New York Menkul Kıymetler Borsası, Nasdaq ve Chicago Opsiyon Borsası gibi büyük borsaların yetkilileriyle bu Çarşamba günü bir araya geliyor. Bu borsalarda işlem görecek olan ETF’lerle ilgili olarak yapılan bu toplantılar, olumlu bir işaret olarak değerlendiriliyor.

Firmaların isimleri verilmeden belirtilen kaynaklara göre, SEC’in büyük para yöneticileri ve kripto firmalarının ürün için yaptığı on iki başvurudan bir veya birkaçının yakın zamanda onaylanabileceği düşünülüyor. Özellikle, SEC’in ETF’lerin halka satılabilmesi için gerekli olan, ihraççılar adına borsaların sunduğu 19b-4 başvurularını gözden geçirip son halini almaları konusunda talepte bulunduğu belirtiliyor.

İlginizi çekebilir: Bitcoin de Gelen Düşüş Panik Yarattı !!

Henüz son karar verilmemiş olmasına rağmen, süreci yakından takip eden kaynaklar, SEC’in onay kararlarını Cuma günü ihraççılara bildirebileceğini ve işlemlerin gelecek hafta başlayabileceğini dile getiriyorlar. ETF analistleri ve ihraççıları, SEC’in olumlu bir kararının 10 Ocak’a kadar veya o tarihte alınacağına inanıyorlar çünkü SEC, konuyla ilgili önemli paydaşlarla görüşmelerini sürdürüyor.

Spot Bitcoin ETF

Tabii ki, SEC başvuruları reddedebilir. FOX Business’ın toplantıları bildirmesinden birkaç saat önce, Singapur merkezli kripto platformu Matrixport, Demokrat çoğunluğuna sahip olan kurumun beş üyeli komisyonunda ve Başkan Gary Gensler’ın kriptoyu benimsemekte isteksizliğinden dolayı SEC’nin tüm spot bitcoin ETF başvurularını reddetmesini beklediğini belirtti.

Bu raporun ardından bitcoin’in fiyatı, 45.000 dolarlık yakın iki yılın en yüksek seviyesine ulaşmasının beklentisiyle %7’den fazla düştü. “Genel olarak, Komisyon bir kayıt beyanını etkin hale getirirse, bu EDGAR’da yansır,” bir SEC sözcüsü FOX Business’a söyledi. “Herhangi bir Komisyon 19b-4 kararı web sitemizde yayınlanacak ve ardından Federal Kayıt’ta yayımlanacaktır.”

Eğer onay olursa, perakende yatırımcılar, zaten onaylanmış olan bitcoin vadeli işlemler ETF’sinden daha düşük maliyetle dünyanın en büyük kripto para birimine daha fazla maruz kalabilecekler.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için buraya tıklayarak bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

NYSE, Nasdaq ve CBOE‘dan basın yetkilileri hemen yorum yapmadı. Eğer onay olursa, perakende yatırımcılar, zaten onaylanmış olan bitcoin vadeli işlemler ETF’sinden daha düşük maliyetle dünyanın en büyük kripto para birimine daha fazla maruz kalabilecekler.

Kripto para birimini BlackRock veya Fidelity gibi yüksek düzeyde düzenlenmiş ve güvenilir para yönetimi firmaları aracılığıyla ETF satın almak, daha geniş bir yatırımcı kitlesini portföylerine kripto para birimi eklemeye teşvik edebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir