Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.053
% 1.94
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.053
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Güney Kore, kripto için kredi kartı ödemelerinin yasaklanmasını önerdi

Güney Kore’nin finansal düzenleyicisi, vatandaşlarının kredi kartları aracılığıyla denizaşırı kripto borsalarından alım yapmalarının, yasadışı sermaye çıkışları ve kara para aklama riskleri oluşturabileceği konusunda endişeli.

Güney Kore’nin önde gelen mali düzenleyicisi, ülkenin kredi finansmanı yasalarını değiştirmeyi önererek, yerel vatandaşların kredi kartlarıyla kripto para birimi satın almasını yasaklamayı düşünüyor.

3 Ocak tarihli bir yasama bildirisinde, Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), ülkenin vatandaşlarının dövizlerden kripto para birimine geçişinin potansiyel olarak yasadışı sermaye çıkışları ve kara para aklama riskleri yaratabileceği konusundaki endişelerini dile getirdi.

FSC, “Denizaşırı sanal varlık borsalarında kart ödemeleri, kara para aklama, spekülasyon ve spekülatif faaliyetlerin teşvik edilmesi nedeniyle denizaşırı yurt dışı fonların yasadışı çıkışı hakkında endişeler dile getirildi” dedi. “Buna göre, sanal varlıklar […] ödeme için yasak olarak şart koşullanmıştır.”

Güney Kore, kripto için kredi kartı ödemelerinin yasaklanmasını önerdi
Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu’ndan X gönderisi. Kaynak: X

Mevcut yasalara göre, yerel kripto para borsaları, kullanıcının kimliğinin doğrulanabileceği para yatırma ve çekme hesapları aracılığıyla sanal varlıklar arasındaki işlemlere izin veriyor. Ancak, yerel çıkış Yonhap’a göre, bu kurallar yabancı kripto borsaları için geçerli değil.

Finansal hizmetler düzenleyicisi şimdi 13 Şubat’a kadar sürecek olan bir teklif hakkında kamunun görüşlerini alıyor. 13 Şubat tarihine kadar devam edecek olan bu süreç, bir inceleme ve düzeltme aşamasından geçecek ve 2024‘ün ilk yarısında uygulanmasını hedeflemektedir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir