Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.413
% 2.85
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.413
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Şi’den Biden’a Tayvan konusunda uyarı: Ateşle oynayan yanar

Beyaz Saray, Biden ile Şi arasında bugün gerçekleşen ve 2 saat 17 dakika süren telefon görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Söz konusu görüşmenin, ABD ile Çin arasındaki iletişimin sürdürülmesi ve derinleştirilmesi kapsamında gerçekleştiğine işaret edilen açıklamada, iki liderin en son 18 Mart’ta bir telefon görüşmesi yaptığı anımsatıldı.

Görüşmede, ikili bölgesel ve küresel konuların ele alındığına işaret edilen açıklamada, Biden ve Şi’nin, özellikle iklim değişikliğiyle mücadele ve sağlık güvenliği konusundaki meselelerin takibi konusunda ekiplerini görevlendirdiği aktarıldı.

Açıklamada, Biden’ın Tayvan konusunda ABD’nin politikasının değişmediğini vurguladığı belirtildi. Ayrıca ABD’nin, Tayvan Boğazı’nda statükonun tek taraflı değiştirilmesine ve buradaki barış ve istikrarın baltalanmasına yönelik girişimlere şiddetle karşı olduğunun altı çizildi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Tayvan’a yapacağını açıkladığı ziyaret, iki ülke arasında son dönemde gerilime yol açmıştı. Çin devlet medyası Şi’nin Biden’a , “Ateşle oynayanlar sadece yanacak. ABD’nin bunu açıkça görebildiğini umuyoruz.” dediğini aktardı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir