Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.649
% 1.70
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.649
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

BTC, DOGE, AVAX ve Bu 7 Altcoin İçin Al-Sat Seviyeleri!

Kripto para piyasası, 27 Temmuz’daki FOMC toplantısından önce yükseldi. Ancak beklenen 75 baz puanlık artış, mevcut ralliyi sınırlayacak mı? Cevaplamak için kripto analisti Rakesh Upadhyay’ın BTC, DOGE, AVAX, XRP, DOT ve 5 altcoin için analizlerine bakalım.

Küresel piyasalara genel bir bakış

ABD hisse senetleri ve kripto para piyasaları, Fed’in 27 Temmuz’daki faiz oranı kararına olumlu bir notla giriyor. Bu, piyasa katılımcılarının Fed’in piyasa beklentileri doğrultusunda 75 baz puanlık bir faiz artırımı yapacağına inandığını gösteriyor.

Bazı ekonomistler, Fed’in gelecekte daha az agresif faiz artırımlarına işaret ederek piyasaları sakinleştirmesini bekliyor. Ticaret firması QCP Capital, piyasa tepkisinin bu yıl tüm Federal Açık Piyasa Komitesi toplantılarına olumlu geldiğini ve en son toplantıda da aynısını beklediklerini söyledi.

Analistler, Bitcoin için bir sonraki yönlü hareket konusunda ikiye bölünmüş durumda. Olay geçtikten sonra, bazıları Bitcoin’in mevcut seviyeden düşmesini ve yeni yılın en düşük seviyesine düşmesini beklerken, diğerleri toparlanmanın hız kazanmasını bekliyor. Grafikler bir yardım rallisini veya daha fazla düşüşü destekliyor mu? Öğrenmek için kripto analisti Rakesh Upadhyay’ın teknik analizlerine bakalım.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin, 25 Temmuz’da 21.738 dolar altına düştü ve simetrik üçgen modeline yeniden girdi. Bu, üçgenden son kopuşun bir boğa tuzağı olma ihtimalini gösteriyor.

20 günlük EMA düzleşti ve göreceli güç endeksi (RSI) orta noktanın hemen altında. Bu da yakın vadede menzile bağlı bir eylem olduğunu gösteriyor. Analiste göre, BTC birkaç gün boyunca destek hattı ile 24,276 dolar arasında sıkışıp kalabilir. Alıcılar fiyatı hareketli ortalamaların üzerine çıkarsa, BTC/USDT çifti 24,276 dolardan genel dirence yönelecek. Boğalar, yeni bir yukarı hareketin başlangıcını işaret etmek için bu engeli aşmak zorunda. Tersine, fiyat hareketli ortalamalardan düşerse, ayılar çifti destek hattına çekmeye çalışacak. Bu seviyenin altında bir kırılma, 18.626 dolara ve ardından 17.622 dolara olası bir düşüş için kapıları açıyor.

Ethereum (ETH)

ETH genel dirençten geri döndü ve 26 Temmuz’da 1.406 dolara düştü. Uzun kuyruklu mum, daha düşük seviyelerde güçlü alım olduğunu gösteriyor.

Boğalar şimdi, fiyatı 1.700 dolardan genel dirence çekmeye çalışacak. Bu, dikkat edilmesi gereken önemli bir seviye. Çünkü bunun üzerinde bir kırılma ve kapanış, trendde potansiyel bir değişime işaret edecek. Analiste göre ETH/USDT çifti daha sonra 2.000 dolara yönelecek.

Aksine, boğalar 20 günlük EMA’dan güçlü bir toparlanma sağlayamazsa, agresif alım eksikliğini gösterecek. Bu, 1.280 dolara düşme olasılığını artırıyor. Bu seviyeden güçlü bir toparlanma, yakın vadede menzile bağlı bir harekete işaret ediyor. Ancak bunun altında bir kırılma, analiste ETH’yi 1.000 dolara düşürecek.

BNB Coin (BNB)

BNB grafiği, 26 Temmuz’da 239 doları toparlayarak boğaların bu seviyeyi desteğe çevirmeye çalıştığını gösteriyor. Alıcılar, fiyatı 250 doları üzerine çıkardı ve düşüş trendi çizgisine meydan okumaya çalışacaklar.

Boğalar, fiyatı düşüş trendi çizgisinin üzerine çıkarırsa, trendde potansiyel bir değişiklik önerecek. BNB/USDT çifti daha sonra, ayıların güçlü bir savunma oluşturabileceği yükselen kanalın direnç çizgisine yönelecek. Alternatif olarak, fiyat mevcut seviyeden düşerse, ayıların daha yüksek seviyelerde aktif olduğunu gösterecek. Satıcılar daha sonra çifti kanalın destek çizgisinin altına batırmak için başka bir girişimde bulunacaklar. Bunu yaparlarsa, analiste göre BNB fiyatı 211 dolardan güçlü desteğe ivme kazanacak.

XRP (XRP)

XRP, 25 Temmuz’da hareketli ortalamaların altına düştü ve 0,30 dolardaki güçlü desteğe olası bir düşüşün kapılarını açtı. Bir aralıkta, traderlar genellikle desteğin yakınında satın alır ve dirençte satar.

Bu nedenle, boğaların 0.30 dolar seviyesini agresif bir şekilde savunması muhtemel. Bu seviyeden güçlü bir toparlanma, XRP/USDT aralığını birkaç gün için 0.30 ile 0.39 dolar arasında tutacak. Yatay hareketli ortalamalar ve orta noktanın hemen altındaki RSI, yakın vadede bir konsolidasyona işaret ediyor.

Bir sonraki trend hareketi, ayılar fiyatı 0,30 doların altına düşürdükten veya boğalar XRP’yi 0,39 doların üzerine çıkardıktan sonra başlayacak. O zamana kadar, geçici menzile bağlı eylemin devam etmesi muhtemel.

Cardano (ADA)

Cardano (ADA) 25 Temmuz’da hareketli ortalamaların altına düştü ve kapandı. Ayılar fiyatı güçlü desteğin 0,44 doların altına düşürmeye çalıştı ancak boğalar yerini korudu.

Alıcılar, fiyatı hareketli ortalamaların üzerine çıkarmaya çalışıyor. Bunu yaparlarsa, analiste göre ADA fiyatı 0,55 dolardan genel dirence yükselecek. Ayıların bu seviyede güçlü bir savunma oluşturması gerekiyor. Ancak boğalar bu direnci aşarsa, ADA 0,63 dolara ve ardından 0,70 dolara yönelecek. Tersine, fiyat hareketli ortalamalardan düşerse ve 0,44 doların altına düşerse, bir sonraki durak 0,40 dolar. Bu seviyenin altında bir kırılma, düşüş trendinin yeniden başladığını öneriyor.

Solana (SOL)

Coinmuhendisi.com analizlerinde yer verdiğimiz üzere, Solana (SOL) fiyatı hareketli ortalamaların altına düştü ve 26 Temmuz’da destek çizgisine ulaştı. Boğalar seviyeyi korumaya çalışıyor ancak fiyatı hareketli ortalamaların üzerine çıkarmak için mücadele ediyor.

Bu, talebin daha yüksek seviyelerde kuruduğunu gösteriyor. Diğer yandan, 20 günlük EMA (38 dolar) yatay ve RSI orta noktanın hemen altında, alıcılar ve satıcılar arasındaki dengeyi gösteriyor. Bu avantaj, fiyat kırılırsa ve destek çizgisinin altına düşerse ayılar lehine dönecek. Bu olursa, analiste göre SOL ayıları fiyatı 30 dolara çekecek.

Bu düşüş görüşünü geçersiz kılmak için alıcıların fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çekmesi gerekiyor. Bunu yaparlarsa, SOL fiyatı genel dirence 48 dolardan ulaşacak. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma ve kapanış, hedef hedefi 71 dolar olan yükselen üçgen formasyonunu tamamlayacaktır.

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin (DOGE) 26 Temmuz’da trend çizgisinin altına düştü. Ancak ayılar daha düşük seviyeleri sürdüremedi. Boğalar düşüşü satın aldı ve fiyatı yükselen üçgene geri itti.

Hareketli ortalamalar düşmeye başladı ve RSI negatif bölgede. Bu da ayıların üstün olduğunu gösteriyor. Fiyat düşer ve trend çizgisinin altına düşerse, 0,05 dolara düşme olasılığı artar. Bu varsayımın aksine, fiyat mevcut seviyeden yükselir ve hareketli ortalamaların üzerine çıkarsa, DOGE fiyatı 0,08 dolardan genel dirence yükselecek. Boğalar, yükselen üçgen desenini tamamlamak için bu engeli aşmak zorunda kalacaklar. Analiste göre fiyat daha sonra 0.11 dolardan formasyon hedefine yönelecek.

Polkadot (DOT)

Polkadot (DOT), son birkaç gündür kritik destek olan 6 ile 7.36 dolar arasında işlem görüyor. 7,13 dolar sabit olmasına rağmen, negatif bölgedeki RSI, satıcılar için hafif bir avantaja işaret ediyor.

Fiyat mevcut seviyeden veya 50 günlük SMA’dan düşerse, ayılar DOT/USDT çiftini 6 doların altına düşürmek için başka bir girişimde bulunacaklar. Başarılı olurlarsa parite düşüş trendinin bir sonraki ayağına başlayabilir.

Diğer yandan, fiyat yükselir ve 50 günlük SMA’nın üzerine çıkarsa, talebin daha düşük seviyelerde olduğuna işaret edecek. DOT daha sonra ayıların tekrar sert bir direnç sunabileceği 8.79 doları deneyecek. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma ve kapanış, analiste göre 10 doların kapılarını açacak.

Polygon (MATIC)

MATIC, 26 Temmuz’da 0.75 doların altına düştü. Ancak boğalar günün mum çubuğundaki uzun kuyruktan görüldüğü gibi düşüşü satın aldı.

Alıcılar, direnç hattında güçlü satışları bekleyen yükseliş hareketini sürdürmeye çalışıyor. Boğalar bu genel engeli aşarsa, momentum hızlanacak. Analiste göre bu noktada MATIC psikolojik seviyeye 1 dolara yönelecek. Bu seviyenin üzerinde bir kapanış, 1.26 dolara bir ralli için kapıları açıyor. Bu varsayımın aksine, fiyat direnç çizgisinden aşağı dönerse 0,75 doların altına kırılma olasılığını artıracaktır. Bu olursa, MATIC fiyatı 0,63 dolara derinleşecek.

Avalanche (AVAX)

Avalanche (AVAX), 25 Temmuz’da 21.35 dolarlık kırılma seviyesinin altına düştü. Bu, AVAX ayılarının rallilerde agresif bir şekilde satış yaptığını gösteriyor. Küçük bir pozitif, boğaların 19.45 doları savunmaya çalışmasıdır.

20 günlük EMA (21,43 dolar) düzleşti ve RSI orta noktaya yakın. Bu da arz ve talep arasında bir denge olduğunu gösteriyor. Fiyat destek çizgisinin altına düşerse, bu avantaj satıcıların lehine olacak.

Aksine, endeks 20 günlük EMA’nın üzerinde devam ederse, analiste göre AVAX 26.50 dolara doğru ivme kazanacak. Boğalar, yukarı hareketin yeniden başladığının sinyalini vermek için bu genel engeli aşmak zorunda kalacaklar. Analiste göre AVAX fiyatı daha sonra 33 dolara doğru yükselecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir