Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.425
% 0.27
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.425
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

El Salvador Bitcoin Madencisine Dev Yatırım!

El Salvador

El Salvador’un Bitcoin madencisi Volcano Energy, 250 milyon dolarlık yatırımla faaliyete geçti. El Salvador hükümeti ve özel sektör arasında bir kamu-özel ortaklığı olan bu girişim, 1 milyar dolarlık bir yatırımla bir Bitcoin madencilik çiftliği oluşturmayı hedefliyor. İlk 250 milyon dolarlık fon, ülkenin Metapán bölgesinde 241 megavatlık bir enerji üretim parkının başlatılmasını sağlayacak.

Volcano Energy, yenilenebilir enerji geliştiren bir şirket olarak, bu fonların güneş ve rüzgar enerjisi kullanarak çalışacak bir enerji üretim parkına yönlendirileceğini açıkladı. Bu enerji üretim parkının sonunda Bitcoin madencilik çiftliğine güç sağlaması planlanmaktadır.

Bitcoin madenciliği, yüksek güçlü bilgisayarların kullanıldığı bir süreç olduğundan büyük miktarda elektrik tüketir. Bu durum, çevreciler arasında orman kaybı ve iklim değişikliği endişelerine neden olmuştur.

Volcano Energy’nin gelişimine ilk tur sermaye artırımında Tether de yatırım yapmıştır, ancak yatırım miktarı henüz açıklanmamıştır. Tether baş teknoloji sorumlusu Paolo Ardoino, yatırımın stabilcoin ihraççısının yenilenebilir enerji üretimine ve madencilik altyapısına yatırım yapma niyetini gösterdiğini belirtmiştir.

Volcano Energy’ye göre, tahmini 241 MW enerji üretim kapasitesi, fotovoltaik güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi arasında bölünecektir. Parkın hesaplama gücünün saniyede 1.3 exahash’ı aşması beklenmektedir. Eğer başarılı olunursa, bu Volcano Energy’nin kümülatif Bitcoin madenciliği hash oranını dünya çapında ilk 20 havuz arasına taşıyacaktır.

El Salvador hükümeti, bu girişimde önemli bir rol oynayacak ve gelirlerin %23’üne denk gelen tercihli bir katılım sağlayacaktır. Yatırımcılar ise %27’lik bir paya sahip olacak ve kalan %50’lik kısım enerji üretim kapasitesinin artırılması ve Bitcoin madenciliğinin ilerletilmesi için yeniden yatırıma dönüştürülecektir.

Max Keiser, bir Bitcoin savunucusu ve yayıncısı olarak El Salvador’un benimseme çabalarında önemli bir rol oynamaktadır. Aynı zamanda Başkan Nayib Bukele’nin danışmanı olarak görev yapmakta ve Volcano Energy’de başkanlık görevini sürdürmektedir.

El Salvador, üç yıl önce Bitcoin’i yasal ihale haline getiren ilk ülke olmuştur ve Bitcoin’in benimsenmesini sağlama konusundaki çabalarını sürdürmektedir. Volcano Energy’nin faaliyete geçmesi, ülkenin Bitcoin madenciliği ve yenilenebilir enerji konularında öncü bir rol oynamasını sağlayacaktır.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir