Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.825
% 0.77
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.825
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

SEC, Binance Ve FTX Hakkında Şok İddiada Bulundu!

SEC, Binance Ve FTX Hakkında Şok İddiada Bulundu!

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto borsası Binance ve çökmüş borsa FTX arasında “paralellikler” olduğunu ima etti. SEC Başkanı Gary Gensler, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’in, iddia edilen dolandırıcılık ve manipülasyonla ilişkilendirilen kardeş şirketi Alameda Research aracılığıyla rol oynadığını belirtti.

Gensler, bu iş modelinin finans sektöründe görülmemiş bir şekilde işlevleri birleştirdiğini ve başka bir yerde kabul edilemeyecek bir durumu ortaya koyduğunu ifade etti. SEC, 5 Haziran tarihinde Binance’e karşı 13 suçlamayı içeren bir şikayette bulundu. Bu davanın iddialarından biri, Binance ve Binance.US‘den gelen fonların Changpeng Zhao’ya bağlı olan Merit Peak Limited tarafından kontrol edilen bir hesaba karıştırıldığı iddiasıydı.

Başka bir iddiaya göre ise Binance.US, Zhao’nun sahibi olduğu “birincil açıklanmayan ‘piyasa yapıcı’ ticaret firması Sigma Chain” aracılığıyla yıkama ticareti yapmıştı. Gensler, platformdan platforma, girişimcilerin müşterilere karşı ticaret yapan kardeş kuruluşlar ve hedge fonlar aracılığıyla kendileri ve yatırımcıları için servet inşa etmeye çalıştığını belirtti.

Ancak, FTX’e karşı henüz bir dava açılmamış olması, Twitter’da devam eden tartışmalara yakıt sağladı. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, “FTX fiyaskosundan” dikkat dağıtma girişimi olarak nitelendirdiği son dava serisinin SEC tarafından açıldığını söyledi. Bazıları ise FTX’in siyasi partilere yaptığı büyük bağışların ve Bankman-Fried’in Washington’da lobi faaliyetlerinde bulunmasının etkili olabileceğini öne sürdü.

Bununla birlikte, Matrixport’ta araştırma ve strateji başkanı olan Markus Thielen, farklı bir bakış açısı sundu. Thielen, yaptığı açıklamada, kripto para birimlerinin ABD finansal istikrarı için büyük bir tehdit olarak görülmediğini belirtti. Ancak bu yıl yaşanan üç büyük banka çöküşünün kriptonun gerçekten milyarlarca dolarlık bir pazardan oluştuğunu gösterdiğini söyledi.

Thielen ayrıca, FTX’teki sorunları öngöremeyenler için bir “utanç” kavramının olduğuna inanıyor ve milletvekillerini de bu durumdan sorumlu tutuyor. SEC, FTX borsasıyla ilgili olarak bir dava açmadığını açıklasa da, kurumun kurucuları ve eski yöneticileri hakkında suçlamalarda bulunduğu biliniyor. Bu isimler arasında eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, eski Alameda Research CEO’su Caroline Ellison, eski FTX kurucu ortağı Gary Wang ve eski FTX mühendislik direktörü Nishad Singh bulunuyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir