Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.661
% 1.22
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.661
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

SEC, Justin Sun Ve Bazı Ünlülere Menkul Kıymet Davası Açtı

Memecoin

SEC, Tron’un kurucusu Justin Sun ve bazı ünlüler hakkında kripto menkul kıymet teklifi nedeniyle dava açtı.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Tron (TRX) ve BitTorrent (BTT) tokenlerinin menkul kıymet olduğunu iddia ederek Justin Sun, Tron Vakfı, BitTorrent Vakfı ve Rainberry firmalarını teklif ve satış konusunda suçladı.

SEC ayrıca Justin Sun’ın “manipülatif ticaret” yaptığını ve ünlülerin yardımını alarak iki tokena olan kamu ilgisini artırdığını iddia etti.

Bu davaya neden olan olaylar şöyle gelişti: SEC, Sun ve diğerleri hakkında soruşturma başlattıktan sonra, Tron ve BitTorrent tokenlerinin menkul kıymet olarak nitelendirildiği sonucuna vardı. SEC’e göre, Sun ve diğerleri menkul kıymetlerin kayıt altına alınması gereken yasal gereklilikleri yerine getirmedi ve bunun yerine kayıtsız bir şekilde teklif ve satış yaptı. SEC ayrıca, Sun’ın token fiyatlarını manipüle etmek ve yıkama ticareti yapmak için ünlülerin yardımını aldığını iddia etti.

Ünlü Kripto Milyarderi Justin Sun Kimdir?

SEC, bu davada birçok ünlü ismin de adını geçirdi. Soulja Boy olarak bilinen Amerikalı rapçi DeAndre Cortez Way, Austin Mahone, aktris Lindsay Lohan, YouTuber Jake Paul ve Akon olarak da bilinen şarkıcı Aliaune Thiam, Tron ve BitTorrent tokenlarını tanıtmak için ödeme karşılığı kullanıldı. SEC, bu ünlülerin TRX ve BTT’ye karşı tarafsız bir tutum sergilemediklerini ve ücretli sözcüler olduklarına inanılarak kamuoyunu yanılttıklarını iddia etti.

Mahone ve Soulja Boy haricinde, SEC ile anlaşarak tazminat, faiz ve ceza ödemeyi kabul eden diğer ünlülerin adı da davada geçti. SEC, Sun’ın kripto menkul kıymetleri sunan herhangi bir firmanın yetkilisi veya yöneticisi olarak hareket etmesini kalıcı olarak yasaklayacağını belirtti.

Bu dava, kripto para birimlerinin yasal statüsü ve düzenlenmesi konusundaki tartışmaları yeniden gündeme getiriyor. SEC, bu davayla birlikte, kripto para birimleri hakkında daha sıkı düzenlemeler getirilmesi gerektiği görüşünü savunmakta.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir