Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.393
% 0.96
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.393
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

FED Faiz Kararı Açıklandı! | Bitcoin Son Durum

FED Faiz

FED, piyasalarda beklenen faiz kararını açıkladı. Açıklama ile beraber piyasalarda oldukça hareketli dakikalar yaşandı.

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan bankacılık krizi ile birlikte yatırımcıların gözü, bugün açıklanacak Fed faiz kararınaydı. Yaşanan banka iflaslarından sonra, uzun süredir yüksek faiz oranlarıyla piyasaları baskılayan Fed’in faiz artışlarında yavaşlama yoluna gitmesi beklenmekteydi. Yatırımcılar ise son gelişmeler ışığında, 25 baz puanlık bir artış beklemekteydi.

Fed, beklenen faiz kararını açıkladı. Yapılan açıklama ile faiz oranı 25 baz puan arttırmaya karar verildi.

Faiz kararından önce lider kripto birimi Bitcoin, 28.300 dolar düzeyinde işlem görmekteydi. Karar sonrası Bitcoin, 28.800 dolar bandına iğne attı.

Fed yaptığı açıklamada, “Politika sıkılaştırmaları uygun olabilir” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca Bazı ek faiz arttırımı gerekli olabileceğine vurgu yapıldı.

*Bilanço daraltmaya devam edeceğiz, enflasyon hala yüksek…Bankacılık sektöründeki kargaşanın kredileri sıkılaştırması, ekonomi üzerinde baskı yaratması olası”

Fed Politika Yapıcıları ise açıklamasında “2023’te daha yavaş GSYH büyümesi, daha düşük işsizlik ve enflasyonda Aralık ayına göre daha az ilerleme görüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Fed Başkanı Powell, Açıklamada Bulundu

Powell yaptığı açıklamada “Tüm mevduat sahiplerinin tasarrufları güvende.. Benzer sorunlarla karşılaşmamak için çalışıyoruz” dedi.

“Enflasyon çok yüksek ve İş piyasası güçlü, fiyat istikrarını sağlamalıyız. Enflasyonu %2’ye düşürmeye kararlıyız.. ABD’de bankacılık sistemi sağlam ve dirençli. Kredi koşulları muhtemelen sıkılaşacak ve ekonomik faaliyet, işe alımlar ve enflasyon üzerinde baskı yaratacak.”

Güncel Bitcoin Fiyatı

 

FED’ e özel canlı yayınımızı kaçırdıysanız üzülmeyin. Paramuhendisi Youtube kanalımıza giderek karar anındaki güncel detaylara canlı yayın tekrarımızdan ulaşabilirsiniz.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

FED Faiz Kararı Açıklandı! | Bitcoin Son Durum” te bir düşünce

  1. Orhan Utlu diyor ki:

    Bana göre aslında bu açıklamalar, FED’in para basacağının bir göstergesi. Bu da likiditenin artması demek oluyor. Yani piyasaya hediye/bonus para girişini sağlayacak. Sonuçta bu para; bankacılık krizi riski nedeniyle altına ve Kriptoya akacak. Borsaya da bir miktar eklenebilir; bundan emin değilim ancak. 3 ay içinde kripto paralarda %30 artış görüyorum naçizane. Bekleyip görelim diyeceğim ama, tam da %3 düşmüş bir kripto varlığını da kaçırmayıp, elimdekilerle almaya başlarım bugünden. Saygılarımla. Dr. Müh. O.Utlu

  2. Yunus diyor ki:

    Benim tahminimce işleri daha da kötüye sürme derdindeler bankaları batırmak istiyorlar. ve böylece nakit parayı bitirip kriptoya geçme adımlarını atmaya başladılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir