Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$63.613
% 3.76
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.613
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Bitcoin 20.000 Doların Atına Düştü! | Piyasalarda Neler Oluyor?

Bitcoin Düştü

Bitcoin, son günlerde yaşanan gelişmelerin etkisiyle ilk kez yaklaşık iki ay sonra 20.000 doların altına düştü. Bunun nedenleri arasında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden’ın son bütçesi ve “kripto bankası” Silvergate’in çöküşü yer almakta.

BTC’nin fiyatı, 10 Mart’ta 19.945 dolara kadar düştükten sonra toparlanarak 20.000 doların hemen üzerinde seyretti. Ancak bu düşüş, özellikle Silvergate Bank’ın 8 Mart’ta gönüllü tasfiyeye gitmesiyle birlikte daha da belirgin hale geldi. Silvergate Bank, Amerika Birleşik Devletleri’nde kripto firmalarına hizmet veren önemli bankalardan biriydi ve çöküşü, kripto endüstrisi için olası güçlü bir rüzgar olarak ortaya çıktı.

Ayrıca, 9 Mart’ta yayınlanan ek bir bütçe açıklama belgesi, Amerika Birleşik Devletleri kripto madencilerinin elektrik maliyetleri üzerinden %30 vergiye tabi tutulabileceğini ortaya koydu. Bu, Biden yönetiminin kripto para birimlerine yönelik düzenleyici baskısının arttığını gösteriyor.

Öte yandan, Bitcoin’in 2023’e mükemmel bir başlangıç yaptığı ancak Silvergate’teki belirsizlik nedeniyle 3 Mart’ta bir saat içinde %5’e kadar düştüğü görülmekte. Ancak uzmanlar, bu düşüşün sadece geçici bir durum olduğunu ve Bitcoin’in uzun vadede yine de büyük bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyor.

Güncel Bitcoin Fiyatı

 

Sonuç olarak, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri hala belirsiz bir gelecekle karşı karşıya. Ancak, kripto para birimleri dünya genelinde giderek daha fazla kabul görüyor ve gelecekte daha da büyük bir rol oynayabilirler.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir