Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.888
% 0.90
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.888
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Avustralya Finans Düzenleyicisi, Binance İçin İnceleme Açtı

Kripto borsası Binance, müşterilerin sınıflandırılmasında bir hata olduğunu fark ettikten sonra dün 500 kullanıcı pozisyonunu kapattı.

Avustralya’nın mali düzenleyicisi, şirketin bazı kullanıcıları yanlış sınıflandırdığını açıklamasının ardından, Binance’in ülkedeki türev işlemlerine “hedefli bir inceleme” yapacak .Perşembe günü Binance, hesapların etiketlenmesinde bir hata tespit ettikten sonra Avustralya’daki 500 kullanıcısının pozisyonlarını tasfiye ettiğini tweetledi .

Borsa, “Ekibimiz, Binance’te yanlışlıkla ‘Toptan Yatırımcılar’ olarak sınıflandırılan az sayıda Avustralyalı kullanıcı belirledi” dedi.

Avustralya yasalarına göre toptan yatırımcı, daha fazla ticaret deneyimine ve potansiyel olarak bunu yapmak için daha fazla fona sahip olan kişidir. Toptan satış müşterisi olma kriterlerini karşılamıyorlarsa, türev ürünleri ticareti yapmalarına izin verilmeyen perakende tüccarlar olarak sınıflandırılırlar.Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC), tüccarlar arasındaki yüksek kayıp oranlarını gerekçe göstererek, geçen yıl perakende yatırımcılara ikili opsiyon türevlerinin satışına yönelik bir yasağı genişletti .

Duyuruya yanıt olarak ASIC, Binance  türev koluna baktığını söyledi ve hatayla ilgili olarak şirket tarafından doğrudan kendisiyle iletişime geçilmediğini kaydetti.Bir ASIC sözcüsü Decrypt’e e-posta ile yaptığı açıklamada, “ASIC, Binance’in bir gecede bir grup Avustralyalı tüketiciyi yanlışlıkla toptancı yatırımcı olarak sınıflandırdığını belirten sosyal medya gönderilerinin farkındadır. ” “Avustralya Finansal Hizmetler Lisansı kapsamındaki yükümlülüklerine uygun olarak bu konuları henüz ASIC’ye bildirmedi.”

Sözcü, “Binance Australia Derivatives’in Avustralya’daki finansal hizmetler işine yönelik, perakende müşteriler ve toptan satış müşterileri sınıflandırması da dahil olmak üzere hedefli bir inceleme yürütüyoruz” dedi.

Binance, kullanıcıların yanlış etiketlendiğini keşfettikten sonra, etkilenen 500 kullanıcıyı bilgilendirdiğini ve pozisyonlarını derhal kapattığını söyledi. Şirket ayrıca Binance’te türev alım satımı yaparken uğradıkları zararları tazmin edecek.

Şirket, ASIC ile temas halinde olup olmadığı konusundaki sorulara hemen yanıt vermedi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir