Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.603
% 1.11
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.603
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

New York Regülatörleri, Kripto Para Borsası KuCoin’e Dava Açtı

New York KuCoin'e KuCoin'e

New York BaşsavcılığıKuCoin’e kayıt dışı bir kripto para platformu olarak faaliyet yürüttüğü gerekçesiyle dava açtı.

New York Eyaleti Başsavcısı Letitia James, KuCoin adlı kripto para borsasına karşı dava açtı. Açıklamada, KuCoin’in New York’ta kayıtlı olmamasına rağmen, New Yorklulara “emtia ve menkul kıymet olan kripto para birimleri sattığı, satmayı teklif ettiği, satın aldığı ve satın almayı teklif ettiği” iddia ediliyor.

Ayrıca New York Başsavcılığı, KuCoin’e, bir menkul kıymet komisyoncusu veya satıcısı olarak kaydolmadan, KuCoin Earn adlı ürünü ihraç ettiği ve sattığı suçlamasında bulunmakta.

Davanın temeli, Martin Yasası uyarınca ETH, LUNA ve UST’nin emtia olduğu ve KuCoin’in de bir emtia komisyoncusu olarak kaydolmak için başvuruda bulunduğu yönünde.

Bununla birlikte, dava, bu kripto para birimlerinin menkul kıymetler olduğunu iddia ediyor ve bu iddiayı Waldstein testi ve Howey testi gibi testlere dayandırıyor.

SEC v. LBRY davasına atıfta bulunan dava, KuCoin’in “New Yorklulara ve New Yorklulardan menkul kıymet ve emtia satmasına ve satın almasına” karşı kalıcı bir tedbir kararı istiyor. Ayrıca, mahkemeden borsayı kullanan tüm New Yorkluların muhasebesinin tutulmasını ve New Yorklulardan yasadışı yollarla elde edilen fonların tazmin edilmesini talep ediyor.

Bu dava, kripto para birimlerinin düzenlenmesi konusundaki tartışmaları yeniden gündeme getiriyor. KuCoin’in, New York’ta kayıtlı olmadan kripto alım satımı yapması, birçok düzenleyici tarafından eleştirilmiştir. Ancak, kripto para birimlerinin düzenlenmesi konusunda henüz net bir çerçeve oluşmamıştır ve bu tür davaların sayısının artması muhtemeldir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz..

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir