Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.273
% 0.07
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.273
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Piyasalarda Sert Düşüş! | Bitcoin 20.500 Doların Altına Düştü

Bitcoin Fşyatı

Kripto piyasaları son ayların en büyük düşüşünü yaşadı. Ardı ardına gelen fud haberleri sonrası Bitcoin 20.500 doların altına düştü.

Geçtiğimiz sene yaşanan gelişmelerin ardından büyük düşüş yaşayan Bitcoin, yıl başından itibaren 25.000 dolar seviyesine kadar yükseldi. Son zamanlarda yeşil seyreden piyasalar, son günlerde çıkan fud haberleri ve Fed başkanı Powell’in açıklamaları sonrası sert düşüş gördü.

Sabah saatlerinde 21.700 seviyelerinde seyreden lider kripto para birimi Bitcoin, akşam saatlerinde başlayan düşüş ile beraber 20.000 seviyesine kadar düştü.

Ayrıca yaşanan düşüş nedenlerinden biri de gece saatlerinde gelen New York Regülatörlerinin kripto para borsası KuCoin’e dava açması oldu. New York Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, KuCoin’in kayıt dışı bir kripto para platformu olarak faaliyet yürüttüğü ve izni olmamasına rağmen eyalette hizmet sunduğu belirtilmekte. Ayrıca Başsavcı Letitia James, KuCoin’in yasalara uymadığını ve eyalet kapsamında faaliyet göstermesinin durdurulması gerektiğini belirtti.

Öte yandan tüm bu süreç yaşanırken bir haber de Huobi’den geldi. Justin Sun’ın yönettiği Huobi borsasının tokenı Huobi Token (HT), 5$ seviyesinden anlık olarak 0.31$’a geriledi.

Enflasyon Verileri Çok Önemli!

ABD’de geçtiğimiz yıl yükselen enflasyon sonucu FED, faiz oranlarını büyük oranda yükseltti. Yıl başından itibaren piyasalar faiz artışlarının yavaşlayacağını düşünmekteydi. Ancak son yapılan açıklamalar ile önümüzdeki toplantıda 50 baz puanlık artış yaşanma ihtimali oldukça fazla.

Fed başkanı Powell, yaptığı konuşmada enflasyon verilerine göre hareket edeceğini söyledi. Bu yüzden önümüzdeki hafta açıklanacak veriler piyasalar için oldukça önemli.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir