Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.683
% 2.10
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.683
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Huobi Token (HT) Nedir?

Huobi Token (HT), Huobi Global borsasının yerel kripto para birimidir. Genellikle borsa tokenleri olarak adlandırılan kripto para birimlerinden birisidir.

Huobi Token, platform kullanıcılarının ücretsiz tokenlerle ödüllendirildiği özel bir kampanya planına göre 2018 yılında işlendi ve Huobi kullanıcılarına dağıtıldı.

Tasarım gereği, dolaşımdaki Huobi Token miktarı, yakma (burning) adı verilen bir mekanizma nedeniyle her ay düşüyor. Token yakma olayları, Huobi’nin tokeni geri alıp yok etmesi anlamına geliyor. Huobi, her ay gelirlerinin 20%’sini HT’yi geri almak ve yok etmek için tahsis ediyor.

Token arzını azaltmak, tokenin piyasadaki fiyatını desteklemeye yardımcı olur ve zaman içinde değerini artırabilir. Bu ‘burning’ mekanizmasının bir diğer amacı da enflasyonu düşük tutmaktır.

Huobi, platformun gelecekteki gelişimine yönelik topluluk odaklı bir yaklaşıma sahiptir. HT, kullanıcıların gelecekteki madeni para listeleri gibi çeşitli konularda oy kullanmasına olanak tanıyan bir oy hakkı içerir. Örneğin, jeton yakma aralığını üç aylıktan aylık olarak değiştirme kararı yalnızca HT token sahipleri tarafından belirlenmişti.

Huobi Token’ın diğer borsa tokenlerinden farkı nedir?

Kripto para dünyasının popüler kripto para borsaları arasında yer alan Huobi Global, uzun yıllara dayanan köklü geçmişi ve bunca zaman vermiş olduğu kusursuz hizmetiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Huobi Global, borsasının geleceğine ve müşterilerinin taleplerine dikkat etmesiyle birlikte kendi tokeni olan HT’yi diğer borsa tokenlerinden ayıran bazı özellikleri şunlardır:

* Sadece HT tokeni Huobi değişim cüzdanında tutmak, kullanıcıların işlem ücreti indirimlerinde %65’e varan oranda faydalanmasını sağlar.

* Huobi Token (HT) sahipleri ellerinde tuttukları HT’yi stake ederek güzel bir pasif gelir elde edebilirler.

* Huobi Global tarafından davetiyeler ve iskonto hakkına sahip olma

* OTC işlemlerinde hukuksal destek

* Oylama gereksinimi duyulan hususlarda elinde Huobi Token bulunduran kullanıcılara fikir ve oy kullanma hakkı sunulması.

Bu vb. özellikler Huobi Token’ı diğer borsa tokenlerinden ayıran en dikkat çekici özelliklerdir.

Huobi Token (HT) Nasıl Çalışır?

HT, Ethereum blok zincirindeki bir ERC-20 tokenidir bu nedenle Ledger Nano S ve MyEtherWallet dahil olmak üzere ERC-20 tokenlerini destekleyen herhangi bir cüzdanda saklanabilir. Resmi Huobi Cüzdan, çeşitli kripto para birimlerini ve tüm ERC-20 ve Tron dApp’lerini ve tokenlerini destekler.

Huobi ECO (HECO) Zinciri. HECO Chain, merkezi olmayan, EVM uyumlu bir genel blok zinciridir. akıllı sözleşmeler ile çalışır, uyumluluk ve yüksek performanslı işlem desteği sağlar. Zincirler arası işlevselliğe ve düşük komisyon ücretlerine (gas fee) sahiptir.

Mevcut merkezi olmayan uygulamalar HECO’daki (dapps) merkezi olmayan madencilik ve stake fonksiyonlarına, borç ve kredi madenciliği yeteneklerine, kredi projelerine ve diğer çeşitli finansal projelere sahiptir. Staking HT, hem doğrudan Huobi Borsası aracılığıyla hem de HECO ağı üzerinde gerçekleşebilir.

Huobi Token (HT) Kurucuları Kimlerdir?

Leon Li, Huobi Grup’un kurucusu ve CEO’su. Tsinghua Üniversitesi Otomasyon Bölümü mezunu olan Li, 2011 yılında Bitcoin para biriminin destekçisi haline geldi. Li kariyerinin ilk döneminde, dünyanın en büyük veri tabanı sağlayıcısı Oracle’da bilgisayar mühendisliği yaptı.

2013 yılında Huobi Group’u kurdu. Şirketin yönetimini devraldıktan sonra, dijital varlık ekosistemine finansal hizmetler sunma konusunda lider bir küresel oyuncuya dönüştü.

Huobi Token (HT) Yol Haritası Nasıldır?

Huobi’nin yol haritasını, politikasını incelemek istediğimizde,

Huobi’nin önde ticaret tarzı olarak, paranın fiyatını asla araştırmayacağız, ama HT’i farklı yollarla etkinleştirmeye çalışacağız. Gibi bir ibareyle karşılaşıyoruz.

Huobi yol haritası paylaşmak yerine aylık olarak neler yaptıklarıyla ilgili raporlar hazırlayıp kullanıcılarının huzuruna sunuyor.

En son Ağustos 2022’ye ait rapor paylaşılmış örnek olarak bu aşağıdaki bağlantıya tıklayarak verileri inceleyebilirsiniz.

HT Operasyon Aylık Raporu (Ağustos 2022)

 

Huobi Token (HT) Partnerleri kimlerdir?

Huobi’ye yatırım yapan partnerleri ve yatırımcıları incelediğimizde. ZhenFund, Node Capital, ICONIUM gibi dikkat çeken isimlerin yanı sıra birde Birleşik Arap Emirlikleri kökenli bireysel yatırımcı olan Karnika Yashwant’ı görüyoruz.

Destekçilerinin ağırlıklı borsanın doğum yeri olan Çin’den geldiğini görmek, Çin toplulukları ve borsasında Huobiye bir ilgi olduğunu düşünmemizi sağladı.

Huobi Ekosisteminde Öne Çıkan Projeler Nelerdir?

Huobi Wallet

Bir cüzdan uygulaması olan Huobi Wallet; Huobi Global’in 2018’de piyasaya sürdüğü, platforma entegre dijital cüzdanıdır. BTC, ETH, USDT, LTC vb. gibi ana paraların yanı sıra tüm ERC-20 tokenlerin depolanmasını, transferini ve değişimini destekler. Ayrıca ERC721 tabanlı NFT’ler de Huobi Wallet’ta depolanabilir.

Huobi Pool

Kullanıcılar, Huobi Pool üzerinden kripto para madenciliği yapabilir. Ayrıca likidite havuzlarına katkıda bulunup getiri elde edebilirler.

Huobi Chain

Huobi Chain, şirketin dijital varlık finans altyapısı olarak tasarlanmış blok zinciri ağıdır. Kısaca söyleyecek olursak kullanıcıların DeFi hizmetlerini özelleştirmelerini olanak tanır. Varlık saklama, yönetişim ve finansal veri hizmetleri gibi çözümler de sunar.

Huobi Capital

Huobi Capital, şirketin yatırım koludur. Şirket, blok zinciri teknolojisi veya kripto paralar ile ilgili startup’lara bu platform üzerinden fon sağlar.

Huobi Prime

Huobi Prime, Huobi platformunun ilk coin satışlarının (ICO) düzenlediği platformudur.

 

Huobi Token (HT) Token Tahsisi Nasıldır?

500.000.000 HT jetonu aşağıdaki gibi dağıtılır:

* Puan Kartları: Huobipro Puan paketini satın alan kullanıcılar için %60
* Ödüller ve Operasyon: Kullanıcılar ve Huobi Exchange’in çalışması için bir ödül olarak %20 oranında kullanıldı
* Ekip Teşvik: 4 yıllık bir ödeme süresi ile geliştirme ekibi tarafından %20 oranında tutulur.

 

Huobi Token (HT) Token Nasıl Satın Alınabilir?

Huobi Token (HT), Dünyaca ünlü borsalarda listelenmiştir. Sizler, Huobi Global borsa uygulaması üzerinden satın almak ve ömür boyu komisyon indiriminden faydalanmak için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Son Olarak

Coin Mühendisi ekibi olarak sizler için bu projeleri kapsamlı şekilde inceliyor ve sizlerin araştırma yapmanıza kolaylık sağlamaya çalışıyoruz.

Huobi Token (HT) Nedir? makalemizi okumayı tamamladıktan sonra, Huobi Global borsası detaylı kullanımını ve Huobi Token’ın incelendiği videomuza göz atmayı unutmayın.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

    • talha diyor ki:

      Merhabalar
      Güzel yorumunuz için biz teşekkür ederiz.
      Her coin’i sizler için en kapsamlı, detaylı şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. Tamamlandıkça yine bu site üzerinden yayınlamaya devam edeceğiz. Bizleri takipte kalınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir