Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.334
% 1.93
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.334
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

SPK, borsada manipülatif işlem yapan kişilere işlem yasağı getirdi

Investing.com – Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul nezdindeki vadeli işlem ve opsiyon piyasasında yer alan sözleşmelerde gerçekleştirilen işlemlerde sorumluluğu bulunan 10 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Borsa İstanbul’da vadeli işlem ve opsiyon piyasasında yer alan sözleşmelerde gerçekleştirilen işlemlerde bilgi suistimali ve piyasa dolandırıcılığı incelemelerinde uygulanacak tedbirler gereğince 10 gerçek kişi bir de şirkete 2 yıl işlem yasağı uygulanacak.

Ne olmuştu?

Borsa İstanbul’da 13 Eylül itibarıyla bankalar öncülüğünde sert satışlar yaşanmış, birçok hisseye taban uygulanmıştı. Ani yaşanan düşüş öncesi bazı kişilerin endeksleri kasıtlı yükseltip manipülasyon yaptığı görülmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen haftaki açıklamasında Maliye Bakanlığı’nın gerekli hazırlıkları tamamladığını, konun en ince ayrıntısına kadar incelenip ve en kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşılacağını açıklamıştı.

SPK, hafta sonu yayımladığı duyuruda incelemeler sonucu tespit edilen 10 gerçek bir de tüzel kişi hakkında suç duyurusunda bulundu ve bu kişilere 2 yıl işlem yasağı uygulanmasına karar verdi.

Yazar: Necdet Erginsoy

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir