Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.540
% 0.36
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.540
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Mazars, KuCoin Rezerv Kanıtını Denetleyecek

KuCoin

Kripto para borsası KuCoin, rezerv kanıtının (PoR) denetlenmesi amacıyla uluslararası denetim şirketi Mazars ile anlaşma yaptı.

Geçtiğimiz ay yaşanan FTX iflası, yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan FTX‘in çökmesi, büyük bir çöküş olarak tabir edildi. Milyonlarca yatırımcı bu iflastan etkilenirken, birçok kurumsal şirket de iflas bildirmeye başladı. Kripto endüstrisine duyulan güvenin kaybolması, borsaları harekete geçirdi. Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), artık borsasının rezerv kanıtını paylaşacağını dile getirdi. Bu hareket, diğer borsalar tarafından da desteklendi. Kripto borsalarının rezerv kanıt paylaşımları, beraberinde bir dizi eleştirileri de getirdi. Bu kanıtlar, üçüncü bir tarafın denetimi olmadan anlamsız görüldü. Bunun üzerine borsalardan yeni bir hamle gelmeye başladı.

Binance ve Kucoin, Rezerv Kanıtını Mazars’a Emanet Etti

Geçtiğimiz günlerde Binance, rezerv kanıtının (PoR) denetlenmesi için Mazars ile anlaştığını duyurmuştu. Hemen ardından KuCoin de rezerv kanıtını denetletmek amacıyla Mazars‘ın kapısını çaldı.

Uluslararası denetleme ve muhasebe şirketi olan Mazars, üçüncü bir denetleyici olarak rezerv kanıtlarını takip edecek. KuCoin tarafından yapılan açıklamaya göre, bu anlaşma kullanıcı fonlarının güvenilirliğini garanti altına alacak.

KuCoin‘in CEO’su Johnny Lyu, kullanıcı fonlarının güvenliğini ve emniyetini önemseyen bir halk borsası olduklarını dile getirdi. Lyu, üçüncü taraf PoR denetiminin sağlanması için Mazars ile yapılan anlaştıklarını duyurdu. Ayrıca Lyu, bu anlaşmayı yapmaktan onur duyduğunu da dile getirdi.

Mazars denetimi, KuCoin borsasının BTC ana işlemler, ticaret, marj robot ve sözleşme hesaplarına ilişkin ayrıntılı bir inceleme yapacak. Bu inceleme, borsa varlıklarının teminatlandırılma durumunu ortaya çıkaracak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir