Kriptolar:
30253
Bitcoin:
$66.540
% 0.68
BTC Dominasyonu:
%54.0
% 0.46
Piyasa Değeri:
$2.41 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 66.540
BTC Dominasyonu:
% 54.0
Piyasa Değeri:
$2.41 T

SEC, Ethereum ETF’lerini Resmi Olarak Onayladı

SEC, Ethereum ETF'lerini Resmi Olarak Onayladı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ethereum (ETH) Borsa Yatırım Fonlarının (ETF’ler) başlatılmasını resmi olarak onayladı. Bu dönüm noktası niteliğindeki karar, kripto para piyasası için önemli bir ilerlemeye işaret ediyor ve yatırımcıların dijital varlığı doğrudan satın almadan Ethereum’a düzenli olarak maruz kalmalarına olanak tanıyor.

Ethereum ETF‘lerinin onaylanmasının önemli miktarda kurumsal yatırım çekmesi ve Ethereum’u ana finansal varlık olarak daha da meşrulaştırması bekleniyor. Kripto para birimlerinin geleneksel finansal sistemlere entegre edilmesinde kritik bir adımı temsil ediyor ve dijital varlıkların finans endüstrisinde artan kabulünü ve tanınmasını vurguluyor.

Ethereum ETF’leri kripto para ekosisteminde birçok değişimi işaret ediyor. Ethereum ETF’leri direkt ETH yatırımı yapmadan dolaylı yoldan yatırımcılara ulaşacakken önümüzdeki dönemde Ethereum’un en önemli özelliklerinden biri olan staking’i de kapsaması bekleniyor. Bitcoin ETF’lerinden Ethereum ETF’lerini ayıran en önemli nokta da burası. Kurumsal ve büyük firmaların Ethereum staking aracılığı ile sadece fiyat endeksli bir kazanç değil ek olarak staking’den de faydalanabilmeleri önemli bir dönüm noktası ilerleyen dönemlerde oluşturabilir. (Onaylanan Ethereum ETF dosyalarındaki başvuruların hiçbiri şu anlık staking’i içermemekte.)


Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir