Kriptolar:
30253
Bitcoin:
$66.136
% 0.21
BTC Dominasyonu:
%54.0
% 0.46
Piyasa Değeri:
$2.41 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 66.136
BTC Dominasyonu:
% 54.0
Piyasa Değeri:
$2.41 T

SEC, Spot Ethereum ETF’lerini Onayladı: Menkul Kıymetler ve Staking Üzerine Yeni Tartışmalar

spot Ethereum ETF

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), spot Ethereum(ETH) borsa yatırım fonlarını (ETF) onaylaması, sektör analistleri ve hukuk uzmanları arasında önemli tartışmalara yol açtı. Bu hamle, birçok kişi tarafından Ether’in menkul kıymet olmadığının zımni bir kabulü olarak görülüyor. Bloomberg ETF analisti James Seyffart, Bankless podcast’inde Ryan Sean Adams ile yaptığı bir tartışmada bu perspektifi vurguladı ve “Bunlar emtia tabanlı güven fonu hisseleridir, dolayısıyla SEC bunları onaylayarak Ether’e menkul kıymet olarak saldırmayacaklarını açıkça söylüyor,” dedi.

Diğer Tokenlar İçin Potansiyel Etkiler

Dijital varlık avukatı Justin Browder, Ethereum ETF’lerinin S-1 onayı alması durumunda, ETH’nin bir menkul kıymet olup olmadığı konusundaki tartışmanın kesin olarak çözüleceğini öne sürdü. Browder, “Ether ETF’leri S-1 onayı alırsa—ticarete başlamak için gerekli son parça—o zaman tartışma biter: ETH bir menkul kıymet değil,” diye belirtti. Girişim sermayesi şirketi Cinneamhain Ventures’tan Adam Cochran, bu tanımanın diğer dijital varlıklara da genişleyebileceğini önerdi. Cochran, “ETH bir emtia, mevcut özellikleriyle bile. Bu, diğer birçok proje için neyin önemli olduğunu emtia olarak öngörebileceğimiz anlamına geliyor,” dedi ve birçok projenin şimdi emtia olarak görülebileceğini öne sürdü.

Staking ve Düzenleyici Eylemler

Ethereum ve potansiyel olarak diğer tokenlar için olumlu bu görünüme rağmen, analistler SEC’in Ether staking ile ilgili aktörleri hedef alabileceği konusunda uyarıyor. Seyffart, “Bence bu iğneyi iplikle geçirip ETH’yi bir menkul kıymet olarak adlandırmayacaklar ama staked ETH’yi bir menkul kıymet olarak adlandırabilirler ve bence bunu kolay kolay bırakmayacaklar,” dedi. Dijital varlık avukatı Joe Carlasare, ETF onayına rağmen SEC’in bireysel aktörleri ve staking hizmetlerini kovalamaya devam edebileceğini belirtti.

SEC’in son eylemleri bu temkinliliği destekliyor. Nisan ayında, Ethereum altyapı firması Consensys, SEC’den Metamask’ın ticaret ve staking hizmetlerine odaklanan bir Wells bildirimi aldı. Finans avukatı Scott Johnsson, SEC’in Ether ETF’leri için onay emrinin Ether’in menkul kıymet olmadığını açıkça doğrulamadığını belirtti ve düzenleyici kurumun gelecekte bu konuyu ele alabileceğini öne sürdü.

SEC, 23 Mayıs’ta VanEck, BlackRock, Fidelity, Grayscale, Franklin Templeton, ARK 21Shares, Invesco Galaxy ve Bitwise gibi birçok büyük firmadan gelen 19b-4 başvurularını spot Ether ETF’leri ihraç etmek için onayladı. Ancak bu ihraççıların ETF’lerini başlatmadan önce SEC’in S-1 kayıt beyanlarını onaylaması gerekiyor. Özellikle Hashdex, aynı gün onay almayan tek ihraççı oldu ve bu da düzenleyici manzaradaki devam eden karmaşıklıkları vurguladı.


Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

SEC, Spot Ethereum ETF’lerini Onayladı: Menkul Kıymetler ve Staking Üzerine Yeni Tartışmalar” te bir düşünce

  1. Pingback: Coinbase Yöneticisinden Ethereum Açıklaması - Coin Mühendisi

  2. Pingback: Kripto Para Sektörü Ethereum ETF'lerinin Onaylanmasını Kutluyor - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir