Kriptolar:
30253
Bitcoin:
$66.261
% 0.11
BTC Dominasyonu:
%54.0
% 0.46
Piyasa Değeri:
$2.41 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 66.261
BTC Dominasyonu:
% 54.0
Piyasa Değeri:
$2.41 T

BlackRock, Grayscale ve Bitwise Ethereum ETF Başvurularını Değiştirdi

Ethereum

BlackRock, Grayscale ve Bitwise, teklif ettikleri spot Ethereum (ETH) borsa yatırım fonları (ETF’ler) için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) değiştirilmiş 19b-4 formlarını sundu. Çarşamba günü sunulan güncellenmiş başvurular, özellikle Ethereum stakingine ilişkin hükümleri kaldırarak birçok kişinin düzenleyici bir engel olduğuna inandığı durumu ele alıyor.

Staking hükümlerinin kaldırılması, düzenleyici kaygıları ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Staking, blockchain operasyonlarını desteklemek için belirli kripto para birimlerinin belirli bir süre boyunca kilitlenmesini içerir ve kripto dünyasında pasif gelir olarak kabul edilen ödüller sağlar. Çoğunlukla bir tür pasif gelir olarak görülen bu ödüller, düzenleyici bir çekişme noktası olmuştur.

BlackRock’un değiştirilmiş dosyasında açıkça şu ifade yer alıyor: “Ne Vakıf, ne Sponsor, ne Ether Saklayıcısı […] ne de Vakıf ile ilişkili herhangi bir kişi, doğrudan veya dolaylı olarak, Tröst’ün ETH’sinin herhangi bir bölümünün konu olduğu durumlarda eyleme geçmeyecektir. Ethereum’un hisse kanıtı doğrulamasına tabidir veya ek ETH kazanmak veya gelir veya başka kazançlar elde etmek için kullanılır.”

Staking hizmeti Lido’dan alınan verilere göre, Perşembe günü itibarıyla Ethereum stake etme yıllık yaklaşık %3 getiri sağlıyor.

Staking hükümlerini değiştirme hamlesi, diğer Ethereum ETF umutluları tarafından da yansıtıldı. Fidelity, VanEck, Franklin Templeton, Invesco Galaxy ve ARK 21Shares de benzer değişiklikler sundu. Hashdex, Ethereum ETF’si için henüz değişiklik yapmayan tek büyük ihraççı olmaya devam ediyor.

Piyasa için olumlu bir işaret olarak, Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), VanEck’in Ether ETF’sini kendi sitesinde ETHV sembolü altında listelemeye başladı. Bu hamle, potansiyel onayın güçlü bir göstergesi olarak yorumlandı.

Bloomberg analistleri Eric Balchunas ve James Seyffart, Ethereum ETF’lerinin onaylanma ihtimalini önceki %25’ten %75’e çıkardı ve bu da piyasada ciddi tepkilere yol açtı. Ether’in fiyatı %17’nin üzerinde artarken, Bitcoin kısa süreliğine 71.000 doları aşarak Nisan ayının başından bu yana kayda değer bir artışa işaret etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

BlackRock, Grayscale ve Bitwise Ethereum ETF Başvurularını Değiştirdi” te bir düşünce

  1. Pingback: SEC, Ethereum ETF'lerini Resmi Olarak Onayladı - Coin Mühendisi

  2. Pingback: ABD'deki Politik Değişim Kriptoyu 20 Trilyon Dolarlık Endüstriye Açabilir: Bitwise - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir