Kriptolar:
30253
Bitcoin:
$66.231
% 0.30
BTC Dominasyonu:
%54.0
% 0.46
Piyasa Değeri:
$2.41 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 66.231
BTC Dominasyonu:
% 54.0
Piyasa Değeri:
$2.41 T

Ethereum ETF Onayı, ETH Alımlarının Artmasıyla %60’lık Bir Ralliye Yol Açabilir

spot Ethereum ETF

ABD’de spot Ethereum (ETH) borsa yatırım fonlarının (ETF) onaylanması, tokenin değerinde önemli bir artışa yol açabilir ve bu durum, Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasından sonra görülen piyasa tepkisini yansıtıyor.

Singapur merkezli QCP Capital, Perşembe günü Telegram’da yaptığı bir yayında, spot Ethereum ETF‘lerinin ABD’de onaylanmasının, önümüzdeki aylarda en büyük ikinci kripto para biriminde %60’a kadar bir ralliye yol açabileceğini belirtti. Bu öngörü, Ocak ayında spot bitcoin ETF’lerinin onaylanmasının ardından görülen piyasa tepkisini yansıtıyor. CoinGecko verilerine göre, bitcoin, 11 Ocak’ta ETF’lerin işlem görmeye başlamasından sonraki iki hafta içinde 42.000 dolardan 73.000 doların üzerine çıktı.

QCP, “Cuma günü ima edilen oynaklık %100’ün üzerinde, piyasa büyük bir hareket bekliyor,” dedi. “VanEck’in ETF’si DTCC tarafından listelendi. Onayın şimdi oldukça olası olduğunu düşünüyoruz ve ticaretin gelecek hafta başlarında başlaması bekleniyor.”

Artan Alım Faaliyetleri ve Volatilite Beklentisi

İma edilen oynaklık, bir finansal aracın gelecekteki fiyat dalgalanmalarına yönelik piyasa beklentilerini ölçer. Merkezi ve blok zincir tabanlı kripto borsalarında alım faaliyetlerinin arttığını belirten on-chain analiz firması CryptoQuant, Çarşamba günü yayınladığı bir raporda, kullanıcıların Salı günü spot piyasada 100.000’den fazla ETH satın aldığını ve bunun Eylül 2023’ten bu yana en yüksek günlük seviye olduğunu söyledi. Raporlar olumlu bir kararın çıkma ihtimalini %25’ten %75’e çıkardı.

ETH ile ilgili vadeli işlem sözleşmelerindeki açık pozisyon miktarı da 14 milyar dolara yükselerek rekor seviyeye ulaştı. Bu, Çarşamba itibariyle bitcoin açık pozisyon miktarının %67’si ve alışılmadık derecede yüksek bir seviye.

CryptoQuant, “Yatırımcılar, Bitcoin’e göre daha fazla ETH’ye maruz kalıyor gibi görünüyor,” dedi. “2024’te şimdiye kadar ETH kalıcı sahiplerinden en büyük günlük spot alım.”

ETH fiyatları önümüzdeki günlerde volatil olabilir, çünkü yatırımcılar 62.000 ETH’yi borsalara gönderdi ve bu, Mart başından bu yana en yüksek seviye. “Yüksek borsa akışları tipik olarak fiyat oynaklığı ile ilişkilidir.”

Öte yandan, firma analistleri, ETF başvurusunun reddedilmesi durumunda “önemli bir fiyat düzeltmesi” olabileceği konusunda uyardı.

Altı ihraççı, bu hafta ether ETF önerilerinin güncellenmiş kopyalarını sundu. Tüm başvurular, tokeni stake etme planlarını kaldırdı ve bu durum, bu aktivitenin düzenleyici bir engel olabileceğini gösteriyor. Stake etmek, bir kripto parayı belirli bir süre için kilitleme işlemidir ve blok zincirin operasyonunu desteklemek amacıyla bir ödül kazanmak için yapılır. Bu ödüller, kripto tüccarları arasında büyük ölçüde pasif gelir olarak kabul edilir.


Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Ethereum ETF Onayı, ETH Alımlarının Artmasıyla %60’lık Bir Ralliye Yol Açabilir” te bir düşünce

  1. Pingback: Hong Kong'da Ethereum İçin Kritik Karar! - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir