Kriptolar:
30253
Bitcoin:
$66.118
% 0.01
BTC Dominasyonu:
%54.0
% 0.46
Piyasa Değeri:
$2.41 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 66.118
BTC Dominasyonu:
% 54.0
Piyasa Değeri:
$2.41 T

Taiko Mainnet Lansmanı Öncesinde Genesis Airdrop Duyurusu

Taiko

Taiko, Ethereum üzerinde çalışan bir Layer 2 rollup projesi, mainnet lansmanına hazırlık olarak ilginç bir airdrop duyurdu. Bu “genesis airdrop” katılımcılara Taiko’nun toplam 1 milyar token arzının %5’ini verecek. Bu airdrop’a hak kazanmak için, Taiko testnet’ini kullanmış olmak, blok önericileri ve kanıtlayıcılar, belirli GitHub depolarına katkıda bulunmuş olmak ve Ethereum ICO’suna katılmış olmak gerekiyor.

Forbes’a konuşan Taiko Labs’in kurucu ortağı ve CEO’su Daniel Wang, tokenların adil bir şekilde dağıtılmasını hedeflediklerini belirtti. Wang, “Amacımız adil ve eşit olmak ama herkesi mutlu etmek imkansız. TKO alanları tebrik ederiz, alamayanlar için üzgünüz” dedi. Airdrop, Taiko’nun Layer 2 mainnet’i başlatıldığında talep edilebilecek ve bu, geliştirme ve test aşamalarından geçtikten kısa bir süre sonra gerçekleşmesi bekleniyor.

Token Dağılımı ve Paydaşlar

Projenin uzun vadeli sürdürülebilirliğini sağlamak için, Taiko tokenlarının dağıtımı dikkatlice planlandı. Tüm arzın %48,5’i önemli paydaşlara ayrıldı. Çekirdek ekip ve Taiko Labs toplamın %20’sini, Taiko Vakfı %16,88’ini ve yatırımcılar %11,62’sini alacak. Ayrıca, tokenların %20’si DAO Hazinesi tarafından tutulacak.

Ek tahsisatlar arasında Grants ve RetroPGF için %5, likidite ve piyasa yapımı için %5 ve genesis airdrop’tan ayrı olarak Trailblazer airdrop için %10 yer alıyor. Bu detaylı ve şeffaf dağıtım stratejisi, Taiko’nun sağlam ve destekleyici bir ekosistem oluşturma taahhüdünü yansıtıyor.

Finansman ve Geliştirme Dönüm Noktaları

Taiko Labs, ilerici stratejilerini desteklemek için önemli sermaye topladı ve iki finansman turunda 22 milyon dolar elde etti. İlk finansman 2022’de Sequoia China’nın desteğiyle 10 milyon dolarlık bir seed turu olarak gerçekleştirildi. Bir diğer finansman turu ise 2023’te Generative Ventures’ın öncülük ettiği 12 milyon dolarlık pre-Series A turuydu.

Yeni mainnet güncellemesi, birkaç yıl süren geliştirme dönemi ve altı testnet’in ardından gerçekleşecek. Taiko ağı, Ethereum mainnet ile tam uyumlu bir ZK-EVM (Tip-1) olmayı planlıyor.

Bu stratejik gelişmeler ve topluluk odaklı girişimler, Taiko’nun blockchain endüstrisinde büyük bir fark yaratacak potansiyele sahip olduğunu gösteriyor. Genesis airdrop, projenin bir sonraki aşamasına doğru ilerlerken erken benimseyenleri teşvik etmenin önemli bir yolu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir