Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.394
% 2.40
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.394
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Savcılar SBF’yi 50 Yıl Hapis Cezasına Çarptırmasını İstiyor

Cuma günü sunulan bir bildiriye göre, ABD savcıları mahkemelerden eski FTX CEO’su SBF’yi 50 yıla kadar hapis cezasına çarptırmasını istiyor.

ABD’li Başsavcı Damian Williams’ın ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesinde imzaladığı bir bildiriye göre, 28 Mart’ta hapis cezasına çarptırılması planlanan Bankman-Fried’ın 40 ila 50 yıl hapis cezasına çarptırılması gerekiyor.

Yapılan açıklamada “Rahat bir yetiştirme tarzının, MIT eğitiminin, finans kariyerine prestijli bir başlangıcın ve yeni kurulan bir iş için değerli bir fikrin sağladığı tüm avantajlarla Bankman-Fried, taslağını çizdiği ödüllendirici, üretken ve fedakar yaşamı sürdürebilirdi savcılar, cezasını sunduğunda çıktı” dedi.

“Fakat bunun yerine son yıllardaki hayatı eşi benzeri olmayan bir açgözlülük ve kibirle, hırs ve rasyonelleştirmeyle, sürekli riske girme ve başkalarının parasıyla kumar oynamayla geçti. Bankman-Fried şimdi bile yaptığının yanlış olduğunu kabul etmeyi reddediyor.” Diye ekledi.

Şubat ayındaki gerçekleşen bir mahkeme dosyasına göre, Bankman-Fried’ın avukatları eski yöneticinin hapis cezasının 63 ila 78 ay arasında olmasını istedi. Geçtiğimiz ay Bankman-Fried’ın aile üyeleri, oğullarının hapishanede kalmasıyla ilgili endişelerini mahkemeye yazdı.

Bankman-Fried, Kasım ayında New York’taki bir jüri tarafından FTX’in müşterilerini, kredi verenlerini ve yatırımcılarını dolandırmakla ilgili yedi suçtan dolayı suçlu bulundu.

Savcılar, Bankman-Fried’ın “muhtemelen son on yıldaki en büyük dolandırıcılığı” düzenlediğini söylüyor. Savcılar notta, eski CEO’nun kuralları anladığını fakat bu kuralların kendisi için geçerli olmadığına karar verdiğini söyledi.

Notta;

SBF’yi suçlarının kapsamı, süresi, niteliği ve çok sayıda olması, bunların neden olduğu zarar, hukukun üstünlüğü ilkesinin kasıtlı olarak göz ardı edilmesi ve telafi edici hafifletici koşulların yokluğu, onu istisnai olarak yeterince ağır bir cezayı hak ediyor.”

Sanığın suçları için adaleti sağlamak ve başkalarını benzer suçları işlemekten caydırmak açısından serttir ve sanığın ancak dolandırıcılık ve sahtekarlığa geri dönme fırsatına sahip olmayacağına dair toplum güvence altına alındıktan sonra sanığın özgürlüğe dönmesine izin verir.” söylediler.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir