Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$61.988
% 2.76
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 61.988
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

SBF, FTX Dolandırıcılık Davasında 7 Suçlamada Suçlu Bulundu!

SBF

Amerika Birleşik Devletleri Savcısı Damian Williams, SBF tarafından işlenen suçları “kripto dünyasının kralı olmak amacıyla tasarlanmış multi milyar dolarlık bir plan” olarak tanımlayarak Amerikan tarihindeki en büyük mali sahtekarlıklardan biri olarak nitelendirdi.

Eski FTX CEO’su SBF, New York’taki ceza davasında jürinin yaklaşık dört saat süren değerlendirmeleri sonucunda tüm yedi suçlamadan suçlu bulundu.

Bankman-Fried, iki elektronik dolandırıcılık suçu, iki elektronik dolandırıcılık komplo suçu, bir güvenlik suçu, bir emtia dolandırıcılık komplo suçu ve bir para aklama komplo suçu olmak üzere yedi suçlamadan suçlu bulundu.

Mahkeme, Bankman-Fried’ın cezasını 28 Mart 2024 tarihinde New York Bölgesi Hakimi Lewis Kaplan tarafından belirlemek üzere tekrar toplanacak. Hükümet savcıları bir ceza önerisi sunacak, ancak son kararı Hakim Kaplan verecek.

Dikkatinizi çekebilir: Ünlü Analistten Bitcoin Yorumu! “Boğa Geliyor”

Mahkeme Kararı ve Suçlamaların Detayları

Bankman-Fried’ın suçları her biri, elektronik dolandırıcılık, elektronik dolandırıcılık komplo ve para aklama komplo suçları maksimum 20 yıl hapis cezasını gerektiriyor.

Mahkeme binası dışında düzenlenen bir basın toplantısında, New York Güney Bölgesi Amerika Birleşik Devletleri Savcısı Damian Williams, Bankman-Fried’ın suçlarını “kripto dünyasının kralı olmak amacıyla tasarlanmış mulyi milyar dolarlık bir plan” olarak tanımladı ve Amerikan tarihindeki en büyük mali sahtekarlıklardan biri olarak değerlendirdi.

Bankman-Fried’ın avukatı Mark Cohen açıklamasında şunları söyledi: “Jüri kararına saygı duyuyoruz. Ancak sonuçtan çok hayal kırıklığı yaşıyoruz. Bay Bankman-Fried suçsuzluğunu sürdürüyor ve suçlamalara karşı kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam edecek.

Diğer önemli FTX yöneticileri, eski Alameda CEO’su Caroline Ellison, FTX kurucu ortağı Gary Wang ve eski FTX mühendislik başkanı Nishad Singh de çeşitli suçlamaları kabul ederek Bankman-Fried’a karşı ifade vermek üzere hükümetle çalıştılar ve beş haftalık dava sürecinde işbirliği yaptılar.

Bankman-Fried, tüm suçlamaları reddetmişti ve davası sırasında suçsuzluğunu korumak için tanık olarak ifade verdi ve FTX’in Kasım 2022 çöküşünü “bir dizi büyük hata” olarak niteledi.

O, Alameda ile FTX arasındaki ilişkisinde herhangi bir yanlışlık yapmadığını iddia etti ve anahtar kararlardan uzak olduğunu belirtti.

SBF, Wang’ı, Alameda’nın FTX’te olmayan fonları ticaret yapmasına izin veren bir işlev oluşturduğu için suçladı ve Alameda’nın 2022’deki çöken kripto pazarında milyarlarca dolarlık kredi borcunun “tam olarak ne olduğunu bilmediğini” iddia etti.

Tanıklığında, Ellison’ı risk yönetimine odaklanmamakla suçladı ve FTX müşterilerini 8 milyar doların üzerindeki varlıklarını alarak dolandırılmadığını, bunun yerine Alameda’nın borsadan borç aldığını belirtti.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir