Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.742
% 0.67
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.742
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Sam Altman OpenAI’den Alındı, Mira Murati Geçici Olarak Atandı

Sam Altman, OpenAI, Mira Murati, Sam Altman kovuldu,

Yönetim kurulu, kurucusu Sam Altman’ı “yönetim kurulu ile olan samimi diyalogların tutarlı bir şekilde eksik olduğu” gerekçesiyle CEO’luğun’dan alarak, baş teknoloji sorumlusu Mira Murati’yi geçici CEO olarak atadı.

17 Kasım tarihinde yapılan bir blog yayınına göre, bu karar OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT’nin yerine geçen bir yöneticiye işaret ediyor. Yönetim kurulu, Altman’ın “tutarlı bir şekilde iletişimde samimi olmadığı ve bu durumun görevlerini yerine getirmesini engellediği” sonucuna varan “uzlaşma arayışı içinde bir inceleme süreci” yürüttü.

OpenAI’nin yönetim kurulu, ileriye dönük yapay zeka (AI) uygulamaları geliştirmeye kararlı olduğunu söyledi:

OpenAI misyonumuzu ilerletmek için bilinçli olarak yapılandırıldı: yapay genel zekanın tüm insanlığa fayda sağlamasını sağlamak. Yönetim kurulu bu misyona hizmet etmeye tamamen kararlıdır. [Mira, geçici CEO rolünü üstlenmek için son derece nitelikli bir isim. Bu geçiş döneminde OpenAI’ye liderlik etme becerisine son derece güveniyoruz.”


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Yönetim kurulu, “Sam Altman’ın OpenAI’nin kurulması ve büyümesinde önemli katkılarına rağmen” yeni bir lidere ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Ayrıca yönetim kurulu başkanı Greg Brockman da kendi mevkisinden ayrılacak, ancak “CEO’ya raporlamakla yükümlü olan bir personel” olarak görev yapmaya devam edecek.

Yönetim kurulu, Adam D’Angelo, Tasha McCauley, Helen Toner ve OpenAI’nin baş bilim adamı Ilya Sutskever dahil olmak üzere bir dizi kişiden oluşmaktadır. Yönetim kurulu üyelerinin çoğu “bağımsız yöneticiler” olarak tanımlanırken, OpenAI’deki hisse senetlerine sahip olmayan bir çoğunluğu temsil etmektedirler. Sam Altman ayrıca, kripto projesi Worldcoin’ın yanı sıra Tools for Humanity adlı geliştirici grubunun da kurucusudur.


İlginizi Çekebilir: Fidelity, Ethereum ETF Başvurusu Yaptı! ETF’lerde Son Durum!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir