Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.955
% 1.51
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.955
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Fidelity, Ethereum ETF Başvurusu Yaptı! ETF’lerde Son Durum!

Fidelity, Ethereum ETF Başvurusu Yaptı! ETF'lerde Son Durum!, Bitcoin ETF, ETF Kararı ne zaman?, Bitcoin ETF onay

Varlık yönetim şirketi Fidelity, spot Ethereum ETF başvurusunda bulundu. Peki ETF başvurularında son durum ne?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), hem spot ether hem de vadeli işlem sözleşmelerini içeren Hashdex Ethereum ETF başvurusunun kararını bu hafta erteledi. SEC, değişiklikle ilgili daha fazla zamana ihtiyaç duyduğunu belirterek, 1 Ocak 2024’e kadar bir karar vereceğini açıkladı.

SEC’in ETF başvurularını ertelemesi sırasında önemli bir gelişme yaşandı. Fidelity, spot Ethereum ETF başvurusunda bulunduğunu açıkladı. ETF başvuruları hala karar aşamasındayken ETF kararının ne zaman verileceği ve ETF başvuruları ile ilgili son durum yatırımcılar tarafından merak ediliyor!

Dikkatinizi Çekebilir: CoinShares, Valkyrie’nin Kripto ETF Birimini Satın Aldı!

ETF Başvurularında Son Durum

SEC, Hashdex dosyasında, “Komisyon, önerilen kural değişikliğini ve ortaya çıkan sorunları değerlendirmek için yeterli zamanı sağlamak amacıyla, önerilen kural değişikliği üzerinde işleme geçmek için daha uzun bir süre belirlemenin uygun olduğunu düşünüyor.” ifadesini kullandı.

Nasdaq borsası, Eylül ayında Hashdex Ethereum ETF’sini listelemek için SEC’e başvuruda bulunmuştu. Fon, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’na kayıtlı bir emtia havuzu operatörü tarafından yönetiliyor ve kontrol ediliyor.

SEC’in geçmişte Ethereum benzeri bir ETF’yi onayladığı ancak spot ETF veya karma bir ETF’yi onaylamadığı belirtiliyor. Son aylarda, şirketler spot ether ETF’leri için baskı yaparken, Grayscale’in Ethereum güvenini spot ether ETF’ye dönüştürme teklifi ve BlackRock’un spot ether ETF başvurusu gibi girişimler göze çarpıyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

SEC’in bu hafta spot ETF’lerle ilgili olarak borsalarla iletişime geçtiği ve ETF’lerin nakit yaratmalarını istediği söylentiler arasında. Bu durum, ETF başvurusu yapan şirketler için kısıtlamaların kaldırılması açısından olumlu bir gelişme olarak yorumlanabilir.

ETF analisteleri 10 Ocak’a kadar özellikle Bitcoin ETF başvurularının onaylanacağına %90 ihtimal veriyor. Güncel ETF kararları ise 1 Ocak 2024 tarihinde.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir