Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.699
% 1.04
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.699
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

SEC, Hashdex Ethereum ETF’ini Erteledi!

Sec

SEC, hem spot hem de vadeli işlem sözleşmelerini elinde bulundurmak isteyen Hashdex Ethereum ETF’nin onaylanıp onaylanmayacağına ilişkin kararını bu hafta erteledi.

SEC, yaşanacak değişiklik ile ilgili harekete geçmek için daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu söyledi ve 1 Ocak 2024’e kadar onaylama, onaylamama veya “onaylamamayı belirlemek için işlemler başlatma” konusunda bir karar vereceğini ifade etti.

SEC, 15 Kasım tarihli bir dosyasında, “Komisyon, önerilen kural değişikliğini ve burada ortaya çıkan sorunları değerlendirmek için yeterli zamana sahip olması amacıyla, önerilen kural değişikliği üzerinde harekete geçilmesi için daha uzun bir süre belirlemeyi uygun buluyor.” dedi.

Nasdaq borsası Eylül ayında Hashdex Ethereum ETF’sini listelemek için SEC’e başvurmuştu. Fon, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’na emtia havuzu operatörü olarak kayıtlı ve Ulusal Vadeli İşlemler Birliği üyesi olan Toroso Investments tarafından yönetiliyor ve kontrol ediliyor.

Nasdaq, 19b-4 formunda, “Fon, spot piyasada fiyat manipülasyonuna daha duyarlı hale gelebilecek %100 spot Ether tutmak yerine, Spot Ether, Ether Vadeli İşlem Sözleşmeleri ve nakit karışımını elinde tutacak” ifadesini kullandı.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

SEC’in Ethereum ETF Geçmişi

SEC, bundan önce Ethereum benzeri bir ETF’i onaylamıştı fakat spot ETF veya karma bir ETF’i onaylamamıştı. Geçen ay, dokuz adet vadeli işlem bazlı ürün aynı anda onaylanarak piyasaya sunuldu.

Firmalar son zamanlarda spot ether ETF’leri için baskı yaptı; Grayscale’ın geçtiğimiz ay Ethereum güvenini spot ether ETF’ye dönüştürme teklifi ve BlackRock’un geçtiğimiz hafta spot ether ETF başvurusunda bulunma hamlesi de dahil.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir