Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.518
% 0.67
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.518
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Sahte Satoshi’den Önemli Bitcoin Paylaşımı !

satoshi 1.2 milyon bitcoin dolarlık transfer

Satoshi Nakamoto’ nun kimliği gizemini korurken, Twitter’daki “satoshi” kullanıcı adını iddia eden bir hesap, önemli bir açıklama yaptı. Twitter’da paylaşılan açıklama, “Orijinal Bitcoin Protokolünü ve Açık Kaynak Haklarını Korumak” başlığını taşıyordu.

Söz konusu hesap, sahip olduğu “satoshi” kullanıcı adını, Bitcoin’in gizemli yaratıcısı Nakamoto olduğunu iddia etmek için kullanıyor. Ancak, bu iddianın arkasında gerçek bir ismin olup olmadığı hala belirsizliğini koruyor.

Açıklamada, hesap sahibi, orijinal Bitcoin protokolünün korunması ve açık kaynak haklarının bütünlüğünün sürdürülmesine odaklanan gelişmeleri detaylı bir şekilde ele aldı. İddia edilen Satoshi, yaptıklarının açık kaynak haklarına zarar vermek veya bu haklara saldırmak amacı taşımadığını vurguladı.

satoshi

Bitcoin’in orijinal geliştiricisi olduğunu öne süren kişi, açık kaynaklı katkıların her zaman değer gördüğü ve saygı gördüğü bir ortamın önemini vurguladı. Ancak, son zamanlarda yaşanan Bitcoin protokolünün belirli gruplar tarafından kullanıcının rızası olmadan fork’lanması gibi olayların, Bitcoin’in bütünlüğünü korumak adına önlem alınması gerektiğini savundu.

Bu açıklamaların ardında, Twitter hesabının sahibinin gerçekte Craig Wright olduğu biliniyor. Craig Wright, kendisini Bitcoin’in yaratıcısı olarak tanıtarak Bitcoin topluluğunda tartışmalı bir figür haline geldi. Ancak, iddialarını kanıtlayabilmiş değil ve hatta Bitcoin kodlarının kendisine ait olduğu yönündeki iddiaları da sıkça sorgulanıyor. Wright aynı zamanda Bitcoin Whitepaper’ını paylaşan sitelere telif hakkı iddialarıyla davalara karışmasıyla da tanınıyor.

Satoshi Nakamoto Geri Mi Döndü?

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri buraya tıklayarak Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir