Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.532
% 2.02
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.532
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Paxos Stablecoinleri Solana Blokzincirinde

Paxos, stablecoin basım operasyonlarını Solana’da genişletmek için New York Finansal Hizmetler Departmanından (DFS) resmi onay aldı. Bu gelişme, Paxos’u, düzenleyici uyumlulukta zirveye taşıyacak önemli bir adım oldu.

Paxos, 17 Ocak 2024 tarihinde başlatmaya hazırlandıkları Solana blok zincirine genişleme girişimi, hem New York Finansal Hizmetler Departmanı ile olan ilişkisini güçlendirebilir hem de sektörde Circle ve Tether gibi devlerle başa çıkmayı sağlayabilir.

Bununla beraber 2018’de yılında şirket, ilk stablecoin’i olan ve daha sonra 2021’de USDP olarak yeniden adlandırılan Paxos Standard için New York Finansal Hizmetler Departmanı’ndan onay almıştı.

Görüldüğü gibi Paxos’un DFS ile doğrudan iş birliği içinde olması ve mevzuata uyumlu hareket etmeye odaklanması, şirketi diğer rakiplerinden önemli ölçüde ayırıyor. ABD dolarına sabitlenmiş bir stablecoin olan USDP ise, şu an Ethereum üzerinde çıkarılıyor.

Paxos Strateji Başkanı Walter Hessert yaptığı açıklamada; Solana blok zincirine genişlemelerinin, stablecoin’lerin günlük tüketiciler için daha geniş bir erişilebilirlik sağlamak adına önemli bir adım olduğunu belirtti. USDP’yi Solana’ya entegre ederek, herkesin güvenilir stablecoin’leri kolayca almasını ve kullanmasını amaçladıklarını vurguladı.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Paxos, İle PYUSD İlerliyor

Ayı sezonu boyunca Paxos’ta çok kötü etkiledi ve Binance borsası ile ortak girişimi olan BUSD stablecoin’in belirsiz rezerv desteği ve BUSD’nin sentetik bir versiyonunun üretildiği iddiaları nedeniyle sorunlar yaşadı.

New York Finansal Hizmetler Departmanı’nı en son BUSD ihracını durdurma talebi ile Paxos’un gelirlerinde %95 oranında düşüş yaşadı fakat Paypal ile anlaşma yapan şirket PYUSD çıkararak ilerledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir