Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.352
% 0.49
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.352
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

SEC ‘in Paxos Şirketine Dava Açacağı İddia Edildi !

Robinhood

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komsiyonu’nun (SEC), sabit coin ihraççısı Pax Dollar (USDP) ve Binance USD (BUSD) tokenlerinin arkasında yer alan stablecoin ihraççısı Paxos’u ikinci stablecoin üzerinden dava etmeyi planladığı iddia edildi.

Geçtiğimiz hafta Bloomberg’in, New York regülasyon kurumu Finansal Hizmetler Departmanı’nın (NYDFS), Paxos hakkında soruşturma başlatacağı haberinin ardından yeni bir iddia da Wall Street Journal gazetesinden geldi.

Wall Street Journal’a göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Binance USD madeni parasını listelediği için bunun kayıtsız bir menkul kıymet olduğunu iddia ederek Paxos  şirketine dava açmayı planlıyor .

WSJ’nin haberine göre SEC, bir blockchain şirketi olan Paxos’a “olası bir uygulama eylemi” hakkında bilgi veren bir mektup gönderdi. Davanın “yatırımcıları koruma yasalarını ihlal etmekten” açıldığı bildiriliyor.

Paxos Şirketine Dava

Binance USD veya BUSD, dolara sabitlenmiş bir stablecoin’dir. Wall Street Journal’a göre Binance ve Paxos, 2019’da piyasaya sürdü. Binance yaptığı açıklamada, durumu izlemeye devam edeceğini ve Paxos’un BUSD ihraç ettiğini ve sahibi olduğunu söyledi.

SEC’den konuyla ilgili bir açıklama ise gelmiş değil.

Binance CEO’su CZ, bu haberin yayınlanması ardından Twitter üzerinden “4” paylaşımını yaptı. Yani CZ, bu haberlerin FUD yaymak için için yapıldığını söyledi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir