Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.094
% 1.88
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.094
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Merkez Bankasına Yeni Atama ! Kripto Yasası İçin Önemi !

Merkez Bankasına Yeni Atama ! Kripto Yasası İçin Önemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kripto paralar ve blockchain üzerine dersler veren Prof. Dr. Fatma Özkul’u Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) üyesi olarak atadı.

Resmi Gazete’de 22 Aralık tarihinde yayınlanan kararlara göre, Prof. Dr. Fatma Özkul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Merkez Bankası Para Politikası Kurulu üyeliğine atandı.

Fatma Özkul Kimdir?

Fatma Özkul, 1978 yılında Elazığ’da doğmuştur. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Özkul, yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Muhasebe Finansman Ana Bilim Dalı üzerine yapmıştır.

2012 yılında doçent ünvanını alan Özkul, 2018 yılında profesör olmuştur. Bahçeşehir Üniversitesi’nde 14 yıl boyunca akademisyenlik yapmış ve birçok akademik makale yayınlamıştır.

Kripto’da Bilgili Biri

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, kripto paralara ilişkin yasal düzenlemelerin önümüzdeki ay getirileceğini söylemişti. Crypto paralara yönelik yasanın gelmesi bu kadar yakınken, “Kripto Varlıklar Muhasebesi” adlı kitabıyla bilinen ve bu kitapla “yılın en iyi finans ve ekonomi kitabı” ödülünü kazanan Prof. Dr. Fatma Özkul’un yetkililer arasında yer alması, sektör için önemli bir gelişme olarak değerlendirildi.

Prof. Dr. Fatma Özkul’un Blokzinciri Teknolojisi ve Kripto Varlıklar, Kripto Varlıklar Muhasebesi derslerini veriyor olması da sektörü ne kadar iyi tanıdığını göstermektedir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir