Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.954
% 1.59
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.954
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Mehmet Şimşek Kripto Yasası İçin Tarih Verdi!

Mehmet Şimşek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye kripto para yasası için tarih verdi!

Türkiye, Finansal Eylem Görev Gücü (FATF) standartlarına uyum çabalarını sürdürerek, 40 standardın 39’uyla uyumlu hale geldiğini duyurdu. Maliye Bakanı Şimşek, ekim ayındaki FATF toplantısından aldığı mektupla uyumun somutlaştığını belirtirken, sadece bir eksikleri kaldığını ve ocak ayında kripto varlıklara yönelik yasal düzenleme ile tam uyumu sağlamayı planladıklarını ifade etti.

Dikkatinizi Çekebilir: Bir Kripto Yatırımcısı COQ İle Milyoner Oldu!

Kripto Varlıkların Düzenlenmesi:

Şimşek, kripto varlıklara ilişkin yasal düzenleme yapmanın yanında, gri listeden çıkmak için uygulamada etkinlik göstermenin de önemli olduğunu vurguladı. Türkiye’nin FATF ile paylaştığı ilerlemeler doğrultusunda, önümüzdeki yıl gri listeden çıkması bekleniyor.

Ekonomist Doç. Dr. Cüneyt Dirican, özellikle döviz kurundaki düşüş eğilimi ve kripto paraların gündemde olmasının, kripto varlık düzenlemesine yönelik beklentiyi artırdığını belirtti. Türkiye’nin kripto para piyasasını düzenleyen yasa tasarısının Meclis gündemine gelmesi beklenirken, yeni düzenleme ile denetimlerin artırılması hedefleniyor.

Vergi Düzenlemesi ve Hedefler:

Ülkenin kara paranın önlenmesi amacıyla hazırlanan yeni düzenleme kapsamında belirli tutarın üzerindeki kripto varlık işlemlerinden vergi alınması planlanıyor. Çalışma Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı işbirliğiyle hazırlanan düzenleme, sektördeki şirketlerde sermaye şartı aranması ve denetimin artırılması gibi adımları içeriyor.

MASAK’a (Mali Suçları Araştırma Kurulu) şüpheli para işlemlerinde yetki verileceği belirtilirken, alım satım yapanların uyması gereken ilkelere, varlık saklama hizmetinin şartlarına ve kripto varlık şirketlerinin SPK gözetiminde faaliyet göstermesine yönelik detaylar da düzenleme kapsamında ele alınıyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir