Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.238
% 1.16
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.238
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

OpenAI Yatırımcıları Sam Altman’ın Geri Dönmesini İstiyor

Sam Altman, OpenAI, Mira Murati, Sam Altman kovuldu,

Yatırımcılar, OpenAI’nin CEO’su Sam Altman’ın görevden alınmasına karşı çıktı. OpenAI yönetim kurulunun verdiği görevden alma kararına ilişkin yatırımcılardan eleştiriler gelmekte.

Bloomberg’in, konu hakkında haberdar olan kaynaklara dayanarak yaptığı 19 Kasım 2021 tarihli bir haberde, sofistike AI teknolojisine dayalı chatGPT’nin geliştiricisi OpenAI’nin yatırımcılarından bazılarının, Altman’ı CEO pozisyonuna geri getirmek üzere Microsoft ile görüşme halinde olduğu belirtiliyor.

17 Kasım’da, OpenAI Altman’ın CEO görevinden alındığını ve yerine baş teknoloji sorumlusu Mira Murati’nin atandığını açıkladı.

Yönetim kurulu, bir blog yazısında Altman’ın iletişiminde netlik ve dürüstlük eksikliği olduğunu iddia ederek bu durumun işletmenin operasyonlarının ayrıntılı anlaşılmasını engellediğini belirtti.

Yatırımcı Thrive Capital’in, henüz personel hisseleri için teklif sunmadığı ve güncel gelişmelerin iş yapma şeklini etkileyeceği bildiriliyor.

Yine gelen bilgilere göre, Thrive, yönetim kurulunun Altman ve şirketten kısa bir süre önce ayrılan başkan Greg Brockman’ı yeniden şirket kadrosuna almasını talep ediyor.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Brockman, Altman’ın görevden alındığının yönetim kurulu tarafından kabul edilmesinin ardından istifa ettiğini açıkladı. Brockman, X platformunda paylaştığı bir yazıda “Bugün ortaya çıkan haberlerin ışığında istifa etme kararı aldım.” ifadesini kullandı.

Bu açıklamanın ardından, OpenAI’den üç kıdemli araştırmacı da istifa etti. Araştırma direktörü Jakub Pachocki, hazırlık başkanı Aleksander Madry ve kıdemli araştırmacı Szymon Sidor bu kişiler arasında. Raporlar, Altman’ın mevcut yönetim kurulunun hafta sonuna kadar istifa etmeleri durumunda şirkete geri dönmeye hazır olduğunu belirtiyor.

Öte yandan, Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın, yönetim kurulunun kararıyla bir sürpriz yaşadığı ve Altman’ın herhangi bir kararını desteklemeye hazır olduğunu ifade ettiği bildirildi.

Altman’ın Cuma günü görevden alınmasından bu yana geçen süre zarfında yayınlanan son raporlar, tanıdık kaynaklara dayanarak, Altman’ın yeni bir yapay zeka girişimi üzerinde çalıştığını iddia ediyor. Ayrıca, söz konusu raporlarda Brockman’ın da bu yeni girişimde Altman’a katılacağına dair bilgiler bulunuyor.


İlginizi Çekebilir: Woo Network Kurucularının Şirketi Hacklendi!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir