Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.712
% 0.82
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.712
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Woo Network Kurucularının Şirketi Hacklandi!

Woo Network Kurucularının Şirketi Hacklandi! Kripto para piyasa yapıcısı Kronos, bazı API anahtarlarına yetkisiz erişim olduğunu bildirdi. Şirket, olayla ilgili bir soruşturma yürütürken tüm ticaret faaliyetlerini durdurdu.

ZachXBT’ye göre, bu güvenlik ihlalinden kaynaklanan tahmini kayıp yaklaşık 22 milyon dolar. Kronos yaptığı açıklamada, “Şeffaflık adına, yaklaşık 4 saat önce, bazı API anahtarlarımıza yetkisiz erişim yaşadık. Soruşturma yürütürken tüm ticareti durdurduk. Potansiyel kayıplar öz sermayemizin önemli bir kısmı değil ve mümkün olan en kısa sürede ticarete devam etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Bu olay, ödenmeyen ikramiyelerden memnun olmayan iki mühendisin şirketten ayrılmadan önce Kronos Research’teki kripto para kantitatif ticaret ekibinin kodunda oynamalar yaptığıyla ilgili bir olaydan üç ay sonra meydana geldi. Bu durum şirketin 1.4 milyon dolar zarar etmesine yol açmıştı.

İki kişi Taipei mahkemesi tarafından sabit süreli hapis cezasına çarptırılmış, ancak cezalarını çekmemek için para cezası ödeyebilmişlerdi. Söz konusu iki olay arasındaki bağlantı doğrulanmamış değil.

Gelişmenin ardından WOO tokeninde bir değer kaybı yaşandı ve fiyat yaklaşık olarak %10 geriledi. WOO Network’ün kurucu ekibinde Kronos Research’ün kurucu ortakları Jack Tan ve Mark Pimentel yer alıyor.

Dikkatinizi çekebilir: Kaspa Listeleniyor!

Kronos’un güvenlik sorunu, kripto para piyasası için önemli bir endişe kaynağı. Kronos, dünyanın en büyük piyasa yapıcılarından biri ve bu durum, şirketin güvenlik sorunlarının piyasanın geneline yayılma riskini artırıyor.

Kripto para piyasası, zaten güvenlik endişeleriyle mücadele ediyor. Bu olay, yatırımcıların piyasaya güvenini sarsabilir ve fiyat hareketlerini olumsuz etkileyebilir. Kronos, güvenlik ihlalinden kaynaklanan zararı telafi etmek için adımlar atacağını söyledi. Şirket, soruşturmanın sonuçlarını ve aldığı önlemleri kamuoyuna duyurmayı planlıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir