Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.721
% 1.26
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.721
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Meta, Yapay Zeka Departmanını Yeniden Yapılandırıyor

Meta, Facebook, Meta haberleri, facebook son dakika

Sosyal medya devi Meta (eski adıyla Facebook), yapay zeka projelerini düzenleme ve geliştirme görevinden sorumlu departmanını dağıttığını açıkladı.

Rapora göre, Meta’nın yapay zeka bölümü ekip üyelerinin çoğunluğu, şirketin yapay zeka ürün bölümünde farklı roller aldı ve bazıları yapay zeka altyapı ekibine katıldı.

Meta’nın Şubat ayında kurulan yapay zeka (YZ) ekibi, dil ve görüntüler oluşturarak insan yapımı versiyonları simüle eden ürünler geliştirme hedefine odaklanıyor. Bu durum, teknolojik şirketlerin yapay zekaya yatırım yapmaktan geri kalmamak ve gelişmelerden faydalanmak amacıyla makineleri daha hızlı öğrenmeye yönlendirdiği bir döneme rastladı. Meta, yapay zeka patlaması başladığından beri bu alanda öne çıkan büyük teknoloji şirketlerinden biri olmuştur.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Bu yeniden yapılanma, Meta’nın ana şirketi olan Facebook’un, CEO Mark Zuckerberg’in Şubat ayında yaptığı bir açıklamada belirttiği üzere “verimlilik yılı”na yaklaştığını göstermektedir. Bu süre zarfında, şirket çeşitli işten çıkarmalar gerçekleştirdi, ekipleri birleştirdi ve personel dağılımını yeniden düzenledi.

Yapay zeka güvenliği, özellikle düzenleyiciler ve diğer yetkililer yeni nesil teknolojilerin potansiyel risklerini dikkate almaya başladıkça, bu sektördeki liderlerin önceliklerinden biri haline geldi. Temmuz ayında, Anthropic, Google, Microsoft ve OpenAI, gelişen YZ teknolojilerinin güvenlik standartlarını belirlemeye odaklanan bir endüstri grupları oluşturdu.


İlginizi Çekebilir: Sam Altman OpenAI’den Alındı, Mira Murati Geçici Olarak Atandı

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir