Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.562
% 2.00
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.562
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

O Merkez Bankası Dijital Para Pilot Uygulaması Yapacak!

SNB

İsviçre Merkez Bankası’nın (SNB) başkanı olan Thomas Jordan, dijital para birimi olan CBDC’yi ihraç edeceklerini aktardı. Söz konusu banka, İsviçre’nin SIX dijital borsasında bu para birimini çıkarmak için hazırlıklar yapıyor.

İlginizi çekebilir: FTX O Şirketlere 700 Milyon Dolarlık Dava Açtı!

“Sadece Bir Deney Değil”

SNB başkanı Jordan, bugün düzenlenen bir konferansta konuyla alakalı bazı bilgileri aktardı. Jordan, pilot uygulama olarak SIX dijital borsasında CBDC’yi toptan ihraç edeceklerini söyledi.

Bunun yanı sıra, SNB başkanı şunları da ekledi:

“Bu yapılanlar sadece bir deneyden ibaret olmuyor. CBDC banka rezervleriyle eş değer gerçek bir para. Ayrıca amacımız, piyasa katılımcılarıyla gerçek işlemleri test etmek olacak.”

Jordan, pilot dijital para projesinin çok kısa bir zaman aralığında tasarlandığını da aktardı.

CBDC’nin Kripto Paralarla Farkı Ne Olacak?

Bitcoin sayesinde, pek çok altcoin projesi tanıdık ve blockchain teknolojisine hayran kaldık. Ancak SNB tarafından çıkarılan CBDC’nin kripto paralarla oldukça fazla farkı bulunuyor. İlk olarak şunu söyleyebiliriz ki, kripto ağları herkes tarafından takip edilebiliyor. Oldukça merkeziyetsiz olan kripto paralar, bir otorite tarafından kontrol edilmiyor. Bundan dolayı düzenlemelerle pek alakası olmayan kriptolar, CBDC ile farklılık gösteriyorlar.

Sonuç olarak: SNB başkanının yaptığı açıklamalar ve CBDC’nin piyasa çıkabilecek olması finansal istikrarı sağlayabilir. Bunun yanı sıra, CBDC kripto paralarla rekabet edebilecek mi hep birlikte göreceğiz. Ayrıca SNB’nin dijital para çıkarması, belki de İsviçre’nin kripto paralara ısınmasının kapısını aralayabilir.

Konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür içerikler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version