Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.059
% 0.28
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.059
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Nijerya, Blok Zinciri Teknolojisini Kullanmayı Hedefliyor

Blok Zinciri

Nijerya Devlet Başkanı seçilen Bola Tinubu, ülkenin bankacılık ve finans sektöründe blok zinciri teknolojisi ve kripto para birimlerinin kullanılmasını hedefleyen bir manifesto yayınladı.

Manifesto, dijital varlıklara ilişkin mevcut Nijerya Güvenlik Borsası Komisyonu (SEC) düzenlemelerinin daha iş dostu hale getirilmesini önermekte ve dijital varlık şirketlerinin SEC’e kaydolmasını zorunlu kılan yeni düzenlemeleri savunmakta.

Tinubu, bankacılık ve finans, kimlik yönetimi, gelir toplama ve kripto varlıkların kullanımında blok zinciri teknolojisinin ihtiyatlı kullanımını teşvik edeceklerini belirtti ve daha verimli ve iş dostu bir düzenleyici çerçeve oluşturmak için bir danışma komitesi kuracaklarını açıkladı.

Ayrıca Nijerya Merkez Bankası’nın (CBN) eNaira – ülkenin merkez bankası dijital para birimi – ve beklentileri karşılamayan para biriminin benimsenmesini genişletmeyi planladığı da belirtiliyor.

Hükümet, SEC düzenlemelerinde önerilen reformun dijital ve ekonomik sektörlere daha fazla yatırımcı çekmeye yardımcı olacağını ve ekonomik büyümeyi teşvik edeceğini umuyor.

Son olarak Nijeryalıların kriptoya olan ilgisi, CBN’nin sabit paralara karşı daha ılımlı tutumuna da yansıyor. Banka, Nijerya’da bir stablecoin tanıtmak için yeni bir çerçeve oluşturulmasını araştıran “Nijerya’nın Ödeme Sistemi Vizyonu 2025” başlıklı bir araştırma raporu yayınlamıştı.

Bu girişim, Nijerya’nın dijital para birimlerinin benimsenmesi ve finans sektöründe blok zinciri teknolojisinin kullanımının artması için büyük bir adım olarak görülmekte. Ayrıca, düzenleyici reformların yatırımcıları cezbetmesi ve ülkenin ekonomik büyümesine katkı sağlaması beklenmekte.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir