Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.809
% 5.36
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.809
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Yeni Stablecoin Krizinin Adı USDC

usdc

Kripto piyasasının en büyük ikinci stable coin’i olarak bilinen USD Coin’ in (USDC) dolar sabiti zor durumda.

USDC ihraççısı Circle, Silicon Valley Bank’ten (SVB) 40 milyar dolarının 3,3 milyar dolarını çekemediğini açıkladı. Açıklama sonrası gelen ani satışlar stablecoin fiyatının 1 doların altına, 81,5 cent dolaylarına gerilemesine neden oldu.

USD Coin ( USDC) , kripto pazarlarının önemli bir varlığı olmasının yanında, nakit rezzervleri bulunan,kısa vadeli hazinelerle desteklenen 1 dolar değerine sahip stablecoin. Ancak yaklaşık 40 milyar dolarlık rezervin 3,3 milyar doları, büyük ABD bankalarından birisi ve yakın tarihte iflas açıklamasıyla gündemde ilk sırada yer alan Silicon Valley Bank’ta bulunuyordu.

ABD li banka düzenleyicilerinin geçtiğimiz Cuma günü Silicon Valley Bank’a el koyması ile, yatırımcıların mevduatların iadesi konusunda tedirginliği devam ederken ortaya çıkan belirsizlik ile bu sabah USDC’ in fiyatı 1 doların altına düştü.

USDC’ nin dolar sabiti tehlikede !

Circle, Federal Mevduat Sigorta Kurumu tarafından sigortalanan bankanın faaliyetlerini durdurmak üzere SVB’deki fonlarının çekilmesi için bir banka havalesi başlatmıştı. Ancak iki gün sonra, 11 Mart’ta Circle, havale işlemlerinin tam olarak gerçekleşmediğini ve USDC rezervlerinin 3.3 milyar dolarlık kısmının hala Silicon Valley Bank’ da  olduğunu doğruladı.

Perşembe günü bakiyeleri kaldırmak için başlatılan havalelerin henüz işlenmediğinin bugün sonunda onaylanmasının ardından, ~40 milyar$’lık USDC rezervinin 3.3 milyar$’ı SVB’de kaldı.

Coinmarketcap verilerine göre USDC fiyatlarının aşağıda gösterildiği gibi Circle tarafıdan yapılan açıklamanın hemen ardından düştüğünü gösteriyor.

USDC

Haberin kaleme alındığı andan itibaren, son 24 saatte yüzde 9,7 değer kaybetti. USDC’nin anlık fiyatı ise 0,91 seviyesinde.

Circle‘ın baş strateji sorumlusu ve küresel politika başkanı Dante Disparte’ye göre SVB’nin içerisinde bulunduğu zor durum, ABD ekonomisi için kritik öneme sahip. Buna ek olarak Disparte, Federal bir kurtarma planı olmaması halinde SVB’nin başarısızlığının iş dünyası, bankacılık ve bir çok yatırımcı üzerinde etkisinin sürebileceği kanaatinde.

Disparte’ in, konuya ilşkin açıklaması:

Silvergate’te olduğu gibi, ekiplerimiz bankaların maruz kalabileceği riskleri sınırlamak için hızla çalıştılar. Buna SVB’nin FDIC tarafından kayyuma devredilmesinden önce yapılan bir havale talebi de dahil. Geriye 3.3 milyar dolarlık bir nakit riski kalıyor, ancak eyalet ve Federal düzenleyici kılavuzları takip ediyoruz.
Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Yeni Stablecoin Krizinin Adı USDC” te bir düşünce

  1. Pingback: Circle, USDC Taleplerini Büyük Ölçüde Tamamladı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir