Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$71.266
% 3.07
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 71.266
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Nijerya Stablecoin Ve ICO’ları Yasal Bir Çerçeveye Oturtuyor

Nijerya

Nijerya merkez bankası stablecoilerin varlığının kabul edileceğini ve yasal bir çerçeve oluşturulacağını açıkladı.

Merkez bankası dijital para birimi CBDC benimsemesi konusunda dünyada önde gelen ülkelerden biri olan Nijerya, Merkez Bankası’nın (CBN) “Nijerya Ödemeler Sistemi Vizyon 2025” başlığı altında yayınlanan 83 sayfalık bir raporuna göre, ülke stablecoinlerin potansiyel uygulamaları için yasal bir çerçeve oluşturulacağı ortaya çıktı.

Belgeye göre, stabilcoinlerin ülkede başarılı bir ödeme mekanizması haline gelme olasılığı göz önüne alındığında, bir çerçeve geliştirmeye ihtiyaç var.

Rapor ayrıca ICO’ların düzenlenmesine de dikkat çekiyor. Bu alandaki mevcut düzenleme eksikliğinin yatırımcıların kayıplarına neden olduğunu vurguluyor.

Ancak CBN, ICO’ları sermaye projeleri, eşler arası borç verme ve kitle fonlaması için yeni bir yaklaşım olarak benimseme potansiyeli görüyor. Bu nedenle, “ICO tabanlı bir yatırım çözümünün benimsenmesi durumunda” yasal bir çerçeveye de ihtiyaç duyulmaktadır.

Aralık 2022’de Nijerya, “nakitsiz Nijerya” politikasını uygulamak ve eNaira kullanımını arttırmak amacıyla bireylerin ve işletmelerin çekebileceği nakit miktarını haftada sırasıyla 225$ ve 1,125$’a düşürdü ve lansmanından bir yıl sonra 25 Ekim 2022 itibariyle nüfusun %0,5’inden daha azının eNaira’yı kullandığı ortaya çıktı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Nijerya Stablecoin Ve ICO’ları Yasal Bir Çerçeveye Oturtuyor” te bir düşünce

  1. Pingback: Nijerya Blok Zinciri Teknolojisini Kullanmayı Hedefliyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir