Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.648
% 0.65
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.648
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Mark Cuban’ın 860.000$’lık Fonu Çalındı!

Blockchain verilerine göre Mark Cuban’ın kripto cüzdanlarının birinde, gerçekleşen bir kimlik avı saldırısının ardından 860.000 dolardan fazla token ve NFT çalındı.

Hacker, cüzdandan Lido Finance’in stake edilen 555.000$ değerinde steth ve Ethereum ağında 175.000 $’lık USDC ile birlikte ens, polygon, superrare ve birçok yerdeki tokenleri çaldı.

Hack ilk olarak Twitter kullanıcısı WazzCrypto tarafından fark edildi. Cuban daha sonra DL News’e, MetaMask’ın sahte bir sürümünü indirdiğini ve kimlik avı saldırısının kurbanı olduğunu söyledi.

Cuban yaptığı açıklamada,

Birisi beni 5 etine yakaladı dedi ve hasarın çok daha büyük olduğunu fark ettiğinde durumu belirsizleştirdi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Şans İşi

Arkham Intelligence’ın X gönderisine göre Cuban, parayı çalmadan Ethereum’daki 2,5 milyon dolarlık USDC’yi Coinbase’e göndererek kurtarmayı başardı.

Cuban aynı zamanda mevcut floor fiyatı en az 77.000 dolar değerindeki CryptoPunk’unu EtherScan tarafından “Mark Cuban 3” olarak etiketlenen bir cüzdana aktararak kurtarmayı başardığı iddia ediliyor.

Cuban’ın diğer cüzdanları hack saldırısından etkilenmediği iddia ediliyor. Konu ile bilgi sahibi olan Dallas Mavericks’in sahibi DL News’e şunları söyledi;

“Ben yalnızca saldırıya uğrayan hesapla çalıştığım için, diğer arkadaşlarımdan hiçbiri hiçbir şeyden vazgeçmedi.” Dedi.

Kullanıcılar ise Cuban’ın sahte sürümü indirmediğini düşünüyor. Kullanıcılar gerçekleşen saldırının Cuban’ın kötü niyetli bir mesajı imzaladığından kaynaklandığını tahmin ediyor. Bazıları ise özel anahtarların ele geçirildiğini ileri sürdü. Şimdilik çalınan fonun herhangi bir kurtarma girişimi bulunmuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version