Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.376
% 2.37
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.376
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Mark Cuban, Ortağı Olduğu Opensea Hakkında Eleştiride Bulundu

Milyarder yatırımcı Mark Cuban, OpenSea’nin yaratıcı ücretlerini isteğe bağlı hale getirme kararını eleştirdi.

Geçtiğimiz gün Opensea telif hakları ile ilgili birkac düzenlemeye gitti. Fakat bu NFT yatırımcıları ve piyasası için hiç iyi olmayan telif hakkı düzenlemesini yaptı.

Yuga Labs, NFT platformunun lisanslı isteğe bağlı bir modele geçmesi nedeniyle OpenSea ile bağlarını koparmayı planlıyor. Nft topluluğundan sesler giderek yükselmeye başladı ve Milyarder yatırımcı Mark Cuban bir açıklama yaptı.

Son olarak Cuban, sosyal medyada “NFT satışlarından telif ücreti almamak ve ödememek OpenSea’nin BÜYÜK bir hatasıdır” diye yazdı. Ayrıca, “Platforma olan güveni azalttı ve sektöre zarar verdi. Bunu bir OpenSea yatırımcısı olarak söylüyorum.” dedi.

Cuban, NFT telif haklarının kaldırılmasından yana olan birine “alıcı, telif ücretlerinin ne olduğunu satın almadan önce bilir. Yaratıcı telif ücretini sıfıra ayarlayabilir. Bunlar, NFT’yi basan akıllı sözleşmenin bir parçasıdır. Diyerek yanıt verdi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

İsteğe Bağlı Telif Hakkı Sorunu

OpenSea geçtiğimiz gün 31 Ağustos’tan itibaren yeni koleksiyonlar için içerik oluşturucu ücretlerini isteğe bağlı hale getireceğini açıkladı. Ayrıca Lisans uygulama aracı OpenSea Operatör Filtresini devre dışı bırakacağını duyurdu.

Platform, NFT telif haklarının “etkisiz, tek taraflı uygulanmasını” tamamen ortadan kaldırmak için değişiklik yaptığını söyledi.

Cuban, “En çok paranın olacağı yer burası.” dedi ve sözlerine devam etti. “İsteğe bağlı telif hakkı yaklaşımı, koleksiyon parçalarının çok ötesine geçen gelecekteki uygulamaları öldürür.” diye ekledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version