Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.929
% 1.26
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.929
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Ledger Recover Nedir? Ne İşe Yarar?

Ledger-Recover

Ledger Recover nedir?


Ledger Recover, soğuk cüzdanınızdaki Gizli Kurtarma İfadeniz için bir yedekleme sunan kimlik tabanlı bir kurtarma hizmetidir Gizli Kurtarma İfadenize erişiminizi kaybederseniz veya erişiminiz yoksa bu hizmet, bir Ledger cihazı kullanarak özel anahtarlarınızı güvenli bir şekilde geri yüklemenizi sağlar.

Örneğin; Ledger cihazınızı bir hızsız çaldı yada kayboldu. Ledger Recover sayesinde cihazınızı kaybetseniz bile bu 24 kelimeyi başka bir cihaza girerek yatırım yaptığınız Coin veya Tokenlerinize ulaşabiliyorsunuz. Cihaz üzerinde 8 haneli pin kodu var, cihazınızı bulan veya çalan kişi bunu 3 kere yanlış girerse cihaz kendini sıfırlıyor ve 24 kelimeyi istiyor tekrardan. Sıfırlamak derken kripto paralarınız komple gitmiyor, sadece cihazınızdaki erişim imkanı kalkıyor. Eğer 24 kelimenizi girerseniz cihaz tekrardan sorunsuz çalışıyor, blok zinciri üzerindeki varlığınıza erişebiliyorsunuz.

Ledger Recover ile bu 25 kelimeyi saklama derdinizden kurtulabilirsiniz arkadaşlar. Ledger kullanıcıları için yeni bir hizmete başlıyor. Bu hizmet tamamen opsiyonel ve aylık belirli bir ücret ile hizmete sunuluyor. 

Eğer bu hizmeti kullanmaya karar verirseniz özel anahtarınız cihazı içerisinde bulunan chip içerisinde 3 parçaya bölünür ve şifrelenir. Bu parçalar şifrelenmiş bir şekilde, Ledger, Coincover ve bağımsız bir yedekleme hizmeti sağlayıcısına gönderilir. Ayrıca bu şirketler ayrı ayrı şifrelenen anahtar ile herhangi bir işlem yapamaz. En az 2 şirketin aynı anda veriyi doğrulaması gerekiyor. Bu hizmeti kullanırken 24 kelimenin sorumluluğu hala kullanıcıdadır. 24 kelimeyi kaybederseniz, yanlış yazarsanız veya zarar gördüyse kripto paralarınıza Ledger Recovery sayesinde erişebiliyorsunuz.. 

Bu özellik şimdilik Ledger Nano X cihazında çalışıyor. Zaman ilerledikçe diğer cihazlar için de bu özelliğin etkinleşeceğini düşünüyorum.

 

Ledger Recovery

Ledger Recover Nasıl Çalışır


  1. Adım: Kimliğiniz, kimlik belgeniz ve bir selfie’niz kullanılarak doğrulama işlemine alınır.
  2. Adım: Ledger Nano X’iniz, Gizli Kurtarma İfadenizi kopyalar ve kopyayı şifreler. Bu şifrelenmiş kopya, Gizli Kurtarma İfadenizin yedeğidir.
  3. Adım: Gizli Kurtarma İfadenizin yedeği, doğrulanmış kimliğiniz ile bağlantılıdır.
  4. Adım: Yedekleme üç parçaya bölünür. Şifrelenmiş parçaların her biri, Ledger, Coincover ve üçüncü bir sağlayıcı tarafından bağımsız olarak güvence altına alınır.

Ledger Recover Hesabı Nasıl Açılır?


  1. Adım: E-posta adresinizi ve bir parola kullanarak Ledger Recover oturum açma bilgilerinizi oluşturun.
  2. Adım: Ödeme ayrıntılarınızı ekleyin.
  3. Adım: Kimlik doğrulamak için sağlayıcı Onfido’ya gidin. 
  4. Adım: Ledger Nano X’inizi bağlayın. Gizli Kurtarma İfadeniz için yedekleme oluşturacak ve güvenliğini sağlayacaktır.

Nasıl Kurtarılır?


  1. Adım: Ledger Recover’da oturum açın.
  2. Adım: Soğuk cüzdanınızı bağlayın ve kişisel bilgilerinizi onaylayın.
  3. Adım: Kimlik doğrulama sağlayıcıları olan Onfido ve Electronic IDentification, kimliğinizi doğrulamanız için gerekli doğrulamaları yapacak ve Gizli Kurtarma İfadesinin yedeği Ledger Nano X’inize geri yükleyecek.

Sonuç olarak: Ledger Recover güzel bir fikir gibi görünse de kullanıcılar için yeni güvenlik sorunları ortaya çıkarma ihtimali var. Donanım (soğuk) cüzdanları bulut tabanlı sistemlerden ulaşma fikri kullanıcılar için yeni güvenlik sorun oluşturabilir. Bu durum hakkında sosyal medya üzerindeki birçok platformda tartışmalar başladı.

Öte yandan bu özellik kullanıcılarına özel anahtarını kaybetmeleri sonucunda mümkün olan sorunlardan koruyor. Ek bir koruma imkanı sunmak için Coincover olası bir problemde soruşturmaya tabi tutulacak şekilde kullanıcılara 50000 dolarlık tazminat ödeyebileceğini iddia ediyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir