Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.571
% 0.37
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.571
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Kripto Kimlik Avcıları 47 Milyon Dolar Çaldı!

kripto

Kripto kimlik avcıları, son bir ay içinde kurbanlardan 47 milyon doları çaldı. Bu artışın arkasındaki ana sebep, taklit edilen sahte X hesaplarından yapılan yorumlarla kurbanları kimlik avı web sitelerine yönlendirmek. Şubat ayında, sosyal medya platformu X üzerindeki sahte hesaplar, kripto kimlik avı dolandırıcılığının başlıca nedeni oldu. Bu sahte hesaplar, 57.000’den fazla kurbanı etkileyerek büyük bir dolandırıcılık dalgasına yol açtılar.

Son kripto kimlik avı raporu, geçen ay kurbanların toplamda 46,8 milyon doların üzerinde kayıp yaşadığını tespit etti. Bu kayıpların çoğu, kimlik avı yorumları aracılığıyla sahte hesaplar tarafından kurbanların kimlik avı web sitelerine yönlendirilmesinden kaynaklandı. Rapora göre, Ethereum ana ağında gerçekleşen hırsızlıkların %78’ini oluşturdu. Bu hırsızlıkların çoğunluğu ERC-20 coinleri üzerinden gerçekleşti ve çalınan tüm varlıkların %86’sını Ethereum  oluşturdu.

Kullanıcıların kimlik avı imzalarını imzalaması ve çeşitli işlem onayları nedeniyle Ethereum hırsızlıklarının arttığı belirtildi. Ayrıca, artan vakaların çoğunda, kullanıcıların artık coin onayı harcayan soyutlama cüzdanlarını tercih ettiği belirtiliyor. Bu gelişmeler, kripto varlıklarını koruma konusunda daha dikkatli olma gerekliliğini vurguluyor.


Bu yazıda dikkatinizi çekecektir: Bitcoin Halving 2024: Bilmeniz Gerekenler


Hesap soyutlama, Ethereum cüzdanlarının işlevselliğini artırarak ve akıllı sözleşme uyumluluğunu sağlayarak önemli bir gelişme sağlar. Bu, kullanıcıların daha karmaşık işlemleri gerçekleştirmesini ve akıllı sözleşmelere daha kolay entegre olmasını sağlar.

Ocak ayına kıyasla, Şubat ayında kripto kimlik avı kurbanlarının sayısında artış yaşanmasına rağmen, toplam kayıp miktarında bir azalma görüldü. Ayrıca, Şubat ayında, 1 milyon dolardan fazla kayıp yaşayan mağdurların sayısında da belirgin bir düşüş yaşandı.

Kripto kimlik avcıları
Scam Sniffer kimlik avı istatistiklerinin ekran görüntüsü. Kaynak: Dune Analytics

Dolandırıcılar, genellikle sosyal medya platformlarında yüksek profilli kişilerin hesaplarını hedef alır ve sahte hesaplar aracılığıyla orijinal hesabı taklit ederek kimlik avı bağlantıları yayınlarlar. Örneğin, MicroStrategy’nin X hesabı Şubat ayında saldırıya uğradı ve yaklaşık 440.000 dolarlık kripto para çalındı. Son aylarda, Compound Finance, Rocket Pool, Blockchain Capital ve hatta Vitalik Buterin’in X hesabı gibi çeşitli kripto projelerinin hesapları kripto kimlik avcıları tarafından hedef alındı.

Kripto dolandırıcıları, artan bir şekilde “onay kimlik avı” yöntemlerine başvurarak fon çalmaya çalışıyorlar. Bu taktikte, kurbanlar dolandırıcıların cüzdanlara erişmesini sağlayan işlemleri imzalamaya teşvik edilirler, bu da dolandırıcıların fonları boşaltmalarına olanak tanır. Amerika Birleşik Devletleri Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) son raporu, Y kuşağının yatırım dolandırıcılığına en yatkın grup olduğunu öne sürdü. Bu grup, kripto dolandırıcılığına karşı daha dikkatli olmalı ve güvenlik önlemlerini artırmalıdır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version