Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.977
% 0.83
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.977
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Kripto Düzenlemeleri Yolda!

crypto regülasyon singapur mas

Geçtiğimiz haftalarda ekonomi bakanı Mehmet Şimşek‘in açıklamalarının ardından kripto düzenlemeleri ile ilgili yeni bilgiler Ak Parti Bilgi ve İletişim Teknoloji Başkanı Ömer İleri’den geldi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri kripto düzenlemeleri konusunda önde gelen ülkelerden biri olmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. İleri, 31 Mart yerel seçimleri sonrasında meclise sunulacak yasa teklifi ile kripto düzenlemeleri konusunda somut bir adım atmak istediklerini aktardı. İleri, kripto varlıkların Türkiye’de önemli olduğunu ve ülkenin bu alanda ilerlemek için yasal düzenlemeler üzerinde çalıştığını belirtti.

Şu anda Türkiye’de 10 milyon kişinin kripto varlık hesabı bulunduğunu vurgulayan İleri, bu alanda düzenlemenin gerekliliğini vurgulayarak, “Bir regülasyon ihtiyacı olduğu herkes tarafından dile getiriliyor. Biz de bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Meclis grubumuzda çalışmalar devam ediyor.” dedi.

Bitcoin Halving ne zaman? Halving İçin Geir Sayım!

İleri, düzenlemenin temel amacının bu alana yasal bir çerçeve getirmek olduğunu belirterek, “Amacımız, Türkiye’nin önünü açmak ve vatandaşlarımızı korumak. Hassas bir denge sağlamaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İleri, blok zincir teknolojilerini uzun süredir yakından takip ettiklerini ve Türkiye’nin bu alanda önde gelen ülkelerden biri olması için çalıştıklarını söyledi.

Düzenlemenin kripto alanıyla ilgili temel tanımları yapacağını ve temel bir çerçeve oluşturacağını belirten İleri, “Esnek bir altyapı oluşturuyoruz. Detaylar ilerleyen süreçlerde gerekli olduğunda ikincil düzenlemelerle hayata geçecek.” diye ekledi.

İleri, sektördeki paydaşların fikirlerini aldıklarını ve ortaya güzel bir düzenleme çıktığını ifade ederek, “Geçmişte sektörün anlaşılamadığını düşündüğü süreçleri dinledik ve onların taleplerini teklife yansıttık.” şeklinde konuştu.

Kripto varlık sahiplerinin güvenliğinin sağlanması konusunda da açıklamalarda bulunan İleri, “Hakkaniyet çerçevesinde yatırımcıyı korumak ve sektörün önünü açmak arasında denge sağlamak temel problemimizdir. Bu ikilemi çözmek için çalışıyoruz.” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir