Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.971
% 0.68
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.971
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Mehmet Şimşek’in Kripto Düzenleme Açıklamaları

Mehmet Şimşek, Kripto Para Yasası
Kripto para birimlerinin düzenlenmesi dünya çapında önemli bir konu. Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek konu hakkında bir açıklama yaptı.
SEC’in Bitcoin ETF ticaretine onay vermesinin ardından akıllara gelen ilk soru kripto düzenlemeleri oldu. Geçtiğimiz yıl Avrupa, düzenlemelerin ilk taslağı olan MiCA’yı başlattı. MiCA’nın vizyonu ve kuralları Avrupa Birliği’nden ön onay aldı. MiCA’nın onaylanmasının ardından SEC sözcüsü kripto piyasasını daha güvenli ve yatırımcıyı koruyan hale getirmek istediklerini söyledi.
Avrupa ve ABD bu konuda dev adımlar atarken Türkiye de geri kalmıyor. Bakan Mehmet Şimşek kriptonun düzenlenmesi konusunda bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek şu açıklamalarda bulundu:
“Kripto düzenlemeleri hazır. Meclis bunu gözden geçiriyor. Büyük ihtimalle seçimden sonra çıkacağına inanıyorum” dedi.
Mehmet Şimşek’in kanun tasarısına ilişkin daha önceki açıklamaları şu şekildeydi:
“Kripto varlık, cüzdan, kripto varlık hizmet sağlayıcısı, kripto varlık saklama hizmeti ve kripto varlık alım satım platformu tanımlarına uluslararası düzenlemelerle uyumlu şekilde yer verildi. TCMB ve MASAK’ın bu konuda halihazırda düzenlemeleri olduğuna dikkat çekti. Bu düzenlemelerle platformlardaki işlemler ve transferler gibi konularda bilgi sahibi olma imkânımız var ama tabii ki bundan daha fazlasını yapmamız gerekiyor.”
Türk kripto topluluğu piyasada popüler ve oldukça büyük. Pazar araştırmaları, Türk topluluğunun dünya çapında en iyi 5 topluluktan biri olduğunu gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir