Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.593
% 0.41
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.593
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Kenya, Worldcoin Yasaklamasını Sürdürecek

Kripto para birimi projesi Worldcoin için faaliyetlerin yeniden başlaması yönündeki ABD hükümetinin talebini Kenya reddetti. Bu kararın ardından Worldcoin fiyatı Cuma günü düşüş yaşadı.

Kenya, Worldcoin Yasaklamasını Sürdürecek

Kenya, ABD hükümetinin Worldcoin kripto para birimi projesinin faaliyetlerinin askıya alınmasını kaldırma talebini reddetti. Business Daily Africa’ya göre, İçişleri Kabine Sekreteri Kithure Kindiki, Kenya Parlamentosu’na hükümetin Worldcoin’in Ağustos 2023’teki faaliyetlerini askıya alma kararını kaldırmayacağını bildirdi. Prof. Kindiki, Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu önündeki duruşmasında, Kenya’nın ABD yönetiminden askıya almayı kaldırma yönünde baskı gördüğünü ifade etti.

Kenya’nın Worldcoin Yasağı

Daha önce Kenya’da bir parlamento komitesi, Worldcoin kripto para birimi projesinin kullanıcı gizliliği konusundaki artan endişeler ve güçlü yasalara duyulan acil ihtiyaç nedeniyle hemen askıya alınmasını talep etmişti. Kenya hükümeti, geçen yılın Ağustos ayında dikkat çekici bir şekilde Worldcoin programını askıya alma kararı almıştı.

Ancak bu, Worldcoin’in veri güvenliği nedeniyle yaptırımla karşılaştığı tek olay değildi. Daha önce İspanyol veri koruma otoritesi AEPD, Worldcoin’i ülkede kişisel veri toplamayı durdurması ve halihazırda topladığı verileri kullanmayı bırakması için uyarmıştı. Güney Kore kuruluşu PIPC de projeyle ilgili daha önce bir soruşturma başlattı. Bu soruşturma, özellikle iris ve yüz taramalarıyla ilgili kişisel verilerin toplanması ve kullanımı konusundaki şikayetlerden kaynaklandı. Kurul, Kişisel Bilgi Koruma Yasası’nın potansiyel olarak ihlal edilmesi konusunda endişelerini dile getirdi. Hong Kong Gizlilik Komiseri Ofisi (PCPD) de benzer şekilde potansiyel gizlilik riskleri nedeniyle Hong Kong’daki altı Worldcoin lokasyonunda soruşturma başlattı.

Worldcoin şu anda müşterilerinin biyometrik verilerini şifrelemek ve kaydetme seçeneğini kaldırmayı planlıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version