Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.287
% 3.72
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.287
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Kaspa (KAS) Coin Nedir?

Kaspa (KAS) Coin

Dünyanın en hızlı Proof of Work projesi hedefiyle öne çıkan, ayrıca Layer 1 olan Kaspa (KAS) Coin, GHOSTDAG adlı protocol kullanmakta. Kurucusu Harvard mezunu Yonatan Sompolinsky ise kripto sektöründe oldukça popüler bir kişiliktir.

Blokzincir teknolojisi hızla geliştikçe yeni projeler ve yeni fikirlerin sayısında bolca artış var. Bu projelerden biri olan Kaspa, projesinin fikri 2016 yılında Yonatan Sampolinsky ve Aviv Zohar tarafından tasarlandı. Kriptoda dünyasının en hızlı ve en ölçeklenebilir Layer(Katman) 1 projesi olmayı hedefliyor.

Kaspa, Bitcoin konsensüsünün ölçeklenebilir bir çalışması olan GhostDAG/PHANTOM protokolüne dayanır. Kaspa’ nın yaratıcısı olarak yabancı forumlarda Satoshi Nakamoto yazılıyor, çiziliyor olabilir. Fakat bunun mantıklı bir iddia olduğunu söyleyemeyiz.

Kaspa

Kaspa Coin ne işe yarar? Nasıl çalışır?

Kaspa’ nın popüler hale gelmesinde birçok faktör etkili olmuştur. Bunların başında, diğer Proof of Work projelerinden ayıran 1 saniyedeki blok üretme hızı gelmektedir. Kaspa’ nın blok üretme hızı, Bitcoin’in 10 dakikası, Lite Coin’in 2.5 dakikası, Ethereum Classic’in 10 dakikası, Dash Coin’in 2.5 dakikası ve Doge Coin’in 1 dakikasından daha hızlıdır. BlockDAG projesi olarak tanımlanan bir blok zinciri yerine yönlendirilmiş döngüsel olmayan grafik yapısı kullanmaktadır.

Kaspa ağı, ölçeklenebilir işlem sıralama katmanı sayesinde hızlı ödeme süreleri ile madencileri sansürlemeye karşı korur. Ayrıca, Akıllı Kontratların Kaspa üzerinde oluşturulabileceği söylenmektedir. Kaspa’nın gerçekleştireceği güncellemeyle birlikte, kullanıcı ve geliştirici deneyimini iyileştirmek ve işlem maliyetlerini düşürmek için anında işlem onayı sağlanacaktır. Bu, fikir birliği mekanizmasının gecikmesini kısaltarak gerçekleştirilir.

Kaspa (KAS) Coin Nedir?

Kaspa’ daki anlık engelleme süreleri, ticaret öncesi gizliliği ve anonim işlemleri mümkün kılarak kullanıcıları çeşitli kötüye kullanımlardan korur. GHOSTDAG protokolü, paralel blokların izole edilerek gerçek ağın büyüme hızını azaltan güvenlik değiş tokuşunu çözmek amacıyla geliştirilmiştir.

Kaspa’ nın bir bloğun yalnızca bir yerine birkaç bloğa işaret ettiği yönlendirilmiş bir asiklik grafik (DAG) kullanması, çifte harcamayı azaltır ve GHOSTDAG’ ın temelini oluşturur. Tüm bu özellikler, Kaspa’ yı diğer kripto projelerinden ayıran ve popüler hale getiren faktörler arasında yer almaktadır.

Kaspa Coin İle Mining Nasıl Yapılır?

PoW konsensüs mekanizmasından yararlanarak geliştirilen Kaspa, merkeziyetsiz yapısıyla madenciliği de beraberinde yapılabilen coindir. Yüksek blok oranlarına sahip blockDAG mimarisi, madenciliğin dağıtılmasına izin verir ve daha düşük hash hızlarında etkili solo-mining sağlar.

Kaspa madenciliği, “optical-miner” fikrine dayalı kHeavyHash’e dayalıdır. kHeavyHash enerji açısından çok verimlidir ve GPU’lar sayesinde başarılı bir şekilde madencilik yapılabilir.

Mining ödüllerini almak ve varlıklarınızı tutmak için öncelikle bir cüzdan adresine ihtiyacınız var. Kaspa cüzdan adresine sahip olmak için bağlantıyı kullanabilirsiniz. Mining için Kaspa adresini aldıktan sonra, Kaspa madenciliğini destekleyen bir mining pool (madencilik havuzu) bulmaktır. Bunun yanı sıra Kaspa madenciliği yapabileceğiniz birçok mining uygulaması da platformda mevcuttur.

Kaspa Web Cüzdanı, bugün piyasada bulunan en güvenli cüzdanlardan biridir. Basit ve kullanımı kolay arayüz, ödeme göndermeyi ve almayı kolaylaştırır. Masaüstü Cüzdanı: KDX işlem yöneticisi, bir masaüstü işletim sistemi ortamında çalışırken Kaspa tam düğüm yazılımını ve Kaspa Cüzdanını kolayca kurmanıza ve yapılandırmanıza olanak tanır.

Kaspa ile mining işlemleri hakkında detaylı bilgi için Kaspa sitesini ziyaret edebilirsiniz.

KASPA Coin’in İstatistikleri

KAS coinin maksimum arzı 28,704,026,601 adet olup şu anda %61’i olan 17,700,776,697 adedi dolaşımdadır. Yatırımcılar için en önemli noktalardan biri olan arz dağılımının homojen olması ise bizce oldukça olumlu.

İlk 10 cüzdanda bulunan KAS Coin miktarı toplam arzın %12’si iken ilk 100 cüzdandaki miktar toplam arzın %33. KAS Coin 29 mart 2023’te tekrar ATH ( tarihinin en yüksek fiyatı) yaparak 0.03472 dolara ulaştı böylelikle son 1 ayda %170 artmış oldu.

Maksimum Arz: 28.5M KAS
Mevcut Blok Ödülü: 415 KAS
Dolaşımdaki Arz: 12.4M KAS
Consensus: Proof of Work, Block DAG
Hashing Algoritma: kHeavyHash
Blok Süresi: 1 saniye

Kaspa yazının yazıldığı anlarda Coinmarketcap‘ te 211. sıradadır. Ve güncel fiyatı ise 0,03181 $ civarıdır.

 

 

KAS Coin Nereden Alınır?

Kaspa protokolünün yerel para birimi KAS’ tır. Geliştirici ücretleri ve işlem maliyetleri dahil olmak üzere tüm ağ etkinlikleri desteklenir. KAS’ın 55,5 milyon dolarlık bir piyasa değeri ve 12,4 milyar dolaşımdaki arzı var.

KAS, Kasım 2021’de token tahsisi, ön satış ve yeniden madencilik olmadan canlıya geçti. Mevcut maksimum KAS jetonu sayısı 28,7 milyardır ve emisyon programı, kesintisiz aylık indirimlerle bu sayıyı her yıl (1/2)(1/12) oranında otomatik olarak yarıya indirir.

KAS Coin hali hazırda MEXC, Gate.io, CoinEX gibi büyük borsalarda listeli durumdadır. Bütün borsalara indirimli kayıt linklerimizle kayıt olarak bir çok indirim ve fırsattan faydalanabilirsiniz.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri  TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Kaspa (KAS) Coin Nedir?” te bir düşünce

  1. bahattin diyor ki:

    Merhaba;

    Harward mezuniyeti ile ilgili kesin bir bilgiye sahip misiniz? Çünkü google da yaptığım araştırmalarda israilde bir üniversiteden mezun görünüyor.

    • Bilal Huseynov diyor ki:

      Merhabalar, öncelikle, yazılarımızı bu kadar dikkatle okuduğunuz ve geridönüşünüz için sizlere minnettarız. Evet Yonatan Sompolinsky Harvard eğitimi almış bir kişiliktir. Eğitimini “Harvard John A. Paulson school of engineering and applied sciences” kurumunda almış ve postdoctoral araştırmalarını orada yapmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir